AKP'deki Albayrak güzellemeleri doğru mu? ‘Kira krizinin teknik sorumlusu’

AKP'deki Albayrak güzellemeleri doğru mu? ‘Kira krizinin teknik sorumlusu’
Gazeteci Ozan Gündoğdu, AKP içindeki bir grubun Berat Albayrak güzellemeleriyle Mehmet Şimşek’i eleştirdiğine dikkat çekti.

Kısa Dalga - Gazeteci Ozan Gündoğdu, şu an yaşanan kira krizinin, konut fiyatlarındaki ulaşılamazlığın, yeni kuşak gayrimenkul zenginlerinin “teknik sorumlusu”nun Berat Albayrak olduğunu söyledi.

Berat Albayrak, 2018 genel seçimlerinin ardından kurulan hükümette Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanmış, 8 Kasım 2020'de sağlık sorunlarını ve ailesi ile zaman geçirmek istediğini gerekçe göstererek görevinden istifa etmişti.

Berat Albayrak'a destek için açılan sosyal medya hesabında, Albayrak'ın "Cumhuriyet tarihinin en düşük faizli konut kredisini verdiği" iddia edildi.

Gazeteci Ozan Gündoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"AKP içinde bir grup Berat Albayrak güzellemeleriyle Mehmet Şimşek’i eleştiriyor. Halbuki her ikisi de halk düşmanıydı. An itibariyle yaşadığımız kira krizinin, konut fiyatlarındaki ulaşılamazlığın, yeni kuşak gayrimenkul zenginlerinin “teknik sorumlusu” Berat Albayrak ve devamında Nurettin Nebati’dir. Onların düşük faizli konut kredileri, önce konut ardından kira fiyatlarını patlattı, bu halka çok büyük kötülük ettiler. Kiralara her küfrettiğinizde düşük faizli konut kredilerini hatırlayın.

Konut kredileri 2000’li yıllarda popülerleşti ve o yıllardan bu zamana ev sahipliği oranı da yüzde 70’lerden yüzde 50’lere geriledi. Bu gerilemede baş sorumlu konut kredileridir. Bu krediler zaten konut fiyatlarını sürekli artırarak halk düşmanı sonuçlar yaratıyorken bir de “düşük faizli” konut kredileri bireysel fırsatlar yaratabilir ama bizimki gibi bir düzende toplumun barınma krizini derinleştirir. Evini alan aldı, seçim ulufesi saydık, geçti.

Peki ya an itibariyle konut sahibi olmayanlar? Kaldı mı öyle bir hayaliniz? O hayali elinizden çalan seçim zamanı düşük faizli krediler dağıttıran bu popülist politikacılardır." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi