AKP'den aday adayı Kürcü, rüşvetten yargılanacak

AKP'den aday adayı Kürcü, rüşvetten yargılanacak
Eski AKP'li Çorum Belediye Başkanı ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olan Muzaffer Külcü görev yaptığı dönemde rüşvet suçundan tekrar yargılanacak.

Çorum'da 2009 ve 2014 yıllarında AKP'den iki dönem belediye başkanlığı yapan Muzaffer Külcü, görev süresinin tamamlanmasına yaklaşık 1 yıl kala 30 Ocak 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifa ettirildi.

9 kişi yeniden yargılanacak

Sçzcü'den İsmail Akdoğan'ın haberine göre İçişleri Bakanlığı’nın itirazı üzerine Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 2024 yılında yapılacak seçimlerde tekrar AKP’den aday adayı olan Külcü ile birlikte AKP’li Meclis Üyesi Ahmet Özler, Başkan Yardımcısı Alper Zahir'in de aralarında bulunduğu toplam 9 kişinin yeniden yargılanmasına karar verdi.

42 yıla kadar hapsi istenmişti

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Külcü hakkında 42 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Başkan Külcü’nün, kazandığı ihale nedeniyle açıktan para istediği ve olumsuz yanıt aldığı firma sahibiyle yaptığı konuşmalar, istenen paraların tehdit sonucu firmaya çeklerle ödetildiği, ödemeye başta yanaşmayan firmanın işlerinin engellendiği ses kayıtlarıyla ortaya konulmuştu.

Ses kayıtlarında ortaya çıkmıştı

Cumhuriyet Savcısı Osman Göl, ses kayıtlarının delil niteliğinde olmadığını ve beraat kararı verilmesini talep etmiş ve mahkeme de savcının talebi doğrultusunda beraat kararı vermişti.

Beraat veren mahkeme başkanı ve savcı ihraç edilmişti

Davadan bir süre sonra Çorum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Başkanı Yılmaz Şengül ve Çorum Cumhuriyet Savcısı Osman Göl önce açığa alınmış ardından da FETÖ il iltisaklı olduğu ileri sürülerek tutuklanıp meslekten ihraç edilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem