AKP'den seçime hazırlık kampı

AKP'den seçime hazırlık kampı
AKP, 3-4-5 Haziran’da Kızılcahamam’da geniş katılımlı bir kamp yapacak. '30. Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'nın tam bir 'seçime hazırlık' buluşması olacağı ifade edildi.

MAHMUT AYDIN


AKP, haziran ayının ilk haftasında bakanların da katılacağı üç günlük seçim kampına hazırlanıyor.

MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyeleri, Kurucular Kurulu Üyeleri, Milletvekilleri, Kadın ve Gençlik Kolları MKYK Üyeleri, Birim Başkan Yardımcıları, Bakanlar, İl Başkanları ve her bakanlıktan bir bakan yardımcısının katılacağı toplantı, 3-4 ve 5 Haziran’da Kızılcahamam’da yapılacak.

“30. Değerlendirme ve İstişare Toplantısı”nın tam bir “seçime hazırlık” buluşması olacağı ifade edildi. Bakanlıklar da toplantı için şimdiden hazırlık yapmaya başladı. Toplantının iki ana konusunun “sığınmacılar” ve “ekonomi” olması bekleniyor.

GÜNDEM EKONOMİ VE SIĞINMACILAR

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın açıklamalarından sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı hakarete varan tartışmalar ve düello daveti, sığınmacılar konusunu Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleşti.

Kızılcahamam toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın sığınmacılar konusunda sunum yapacağı bildirildi. Ayrıca Hatay, Gaziantep ve Kilis il başkanlarının da bölgedeki sığınmacılar hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Toplantıda, TUİK verilerine göre bile yüzde 70’e varan enflasyon, hayat pahalılığı konusu da gündemin ilk sıralarında.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin ekonomik kriz ve olası çözüm yollarına ilişkin bilgi vereceği ayrıca büyük kentlerin il başkanlarının da vatandaşların tepkilerini aktaracağı öğrenildi. Asgari ücret artışı, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam ile EYT’liler konusu da ele alınacak.

PROPAGANDA YÖNETMLERİ BELİRLENECEK

Toplantıda teşkilatlardan ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcıları da seçim hazırlıkları konusunda bilgi verecek. Seçimlere giderken teşkilatların nasıl çalışacağı, hangi propaganda yöntemlerinin kullanılacağı ve muhalefetin argümanlarına nasıl cevap verileceği de tartışılacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve savaşın Türkiye’ye etkileri konusunda bilgi vereceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da toplantıda konuşma yapacak.

Politika