AKP'den Sinan Ateş cinayetine ilişkin ilk açıklama

AKP'den Sinan Ateş cinayetine ilişkin ilk açıklama
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili "Burada bu menfur olay gerçekleştikten sonra yapılan yorumların bir çoğunu gördük. Bunlara itibar edilmemesi gerekir" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Çelik, "Ailesine baş sağlığı diliyoruz. Burada bu menfur olay gerçekleştikten sonra yapılan yorumların bir çoğunu gördük. Bunlara itibar edilmemesi gerekir. Sonuç olarak emniyet güçleri, bu konunun bütün boyutlarını açığa çıkartacaktır. Emniyet teşkilatı işinin başındadır. Adliye işinin başında, olay tüm boyutlarıyla aydınlatılacaktır." dedi.

"Erken seçim anlamına gelmez"

AKP Sözcüsü Çelik, seçim tarihi konusunda ise "Seçim tarihin biraz daha geriye çekilmesi ile ilgili değerlendirme yapılıyor. Erken seçim anlamına gelebilecek bir durum değil. Üst kurullarımızca değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP’li Çelik, Suriye ile 11 yıl sonra bakanlık düzeyinde kurulan temasın sorulması üzerine şunları söyledi:

“Suriye'de iç savaş başlamadan evvel Türkiye Suriye halkının faydasına olacak şekilde Suriye'nin açılması, dünya ile entegre olması için çok kuvvetli bir tavır ortaya koydu. Biz bunları yaparken dünyanın önemli devletleri Suriye'ye 'haydut devlet' muamelesi yapıyor ama biz Suriye halkının faydasına olacak şekilde bunu sürdürdük. Ama daha sonra ortaya çıkan katliamlar bu ilişkilerin kopmasına neden oldu. Türkiye en başından beri Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olmuştur.”

“Önümüzde büyük bir savaş belirmeye başlıyor”

Rusya-Ukrayna savaşı konusunda da açıklama yapan Çelik, “Karşı karşıya kaldığımız en büyük problemlerden bir tanesi dış politikada; Rusya-Ukrayna savaşıyla ortaya çıkan bölgesel ve küresel tablo. Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesine sıkı sıkı bağlı bir şekilde sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini her seferinde vurguluyoruz. Önümüzdeki büyük bir soğuk savaşın belirmeye başladığını söyleyebiliriz” dedi.

Gündem