AKP'den yeni yasa teklifi: 6. Yargı Paketi TBMM'de

AKP'den yeni yasa teklifi: 6. Yargı Paketi TBMM'de
AKP'li Bülent Turan, 24 maddelik 6. Yargı Paketi'nin TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu duyurdu. Yeni yargı paketinde stokçuluk ve fiyatları etkileme suçlarıyla ilgili düzenlemeler yapıldı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabından 24 maddelik 6. Yargı Paketi'nin TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu duyurdu.

"6. Yargı Paketi" notuyla paylaşılan teklifle ilgili Turan'ın paylaşımı şöyle:

"Hakim ve savcı yardımcılığının getirilmesi, taşınmaz satışlarının noterlerce de yapılabilmesi, fiyatları etkileme, mal, hizmet satımından kaçınma suçlarının cezasının ağırlaştırılmasını içeren 24 maddelik teklifimizi TBMM Başkanlığı'mıza sunduk. Hayırlı olsun."

STOKÇULUĞUN CEZASI ARTIYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçuluk yapanlara verilecek cezanın "1 yıldan 3 yıla kadar" şeklinde değiştirileceğini, cezanın hem alt hem de üst sınırının artırılacağını açıklamıştı.

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, TBMM’ye sunulan yeni yargı paketine eklenen düzenlemelere göre, fiyatları etkileme ve stokçuluk suçlarını işleyenlere verilecek hapis cezaları arttırılacak. Yasanın mevcut halinde bu suçlara en fazla iki yıl hapis cezası verilebileceği düzenleniyor. Teklifte yer alan düzenlemelere göre, bu eylemlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Fiyatları etkilemeye dönük eylemler sonucunda gıda ürünlerinde veya işçi maaşlarında artma ya da eksilme olmuşsa, verilecek hapis cezası 4,5 yıla kadar çıkabilecek.

Politika