AKP'li aday seçilmeyince belediye başkanıyken verdiği kartlardaki parayı geri çekti

AKP'li aday seçilmeyince belediye başkanıyken verdiği kartlardaki parayı geri çekti
DEM Parti'nin yüzde 59'la kazandığı Van Edremit'te belediye başkanı olduğu dönemde yoksul ailelere kart dağıtan AKP'li İsmail Say yeniden başkan seçimeyince belediye tarafından dağıtılan alışveriş kartlarına yüklenen parayı geri çekti.

DEM Parti, büyükşehiri aldığı Van'da 13 ilçeyi de kazandı.

Kazandığı ilçelerden biri de Edremit'ti.

"Seçimden önce aktarılan para, seçimden sonraki gün geri çekilmiş"

2019 seçiminde ikinci olmasına rağmen HDP adayının KHK'yle ihraç edilmesinin ardından mazbatanın verildiği AKP İsmail Say, Edremit'te seçimi kazanamadı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre birçok Edremitli bugün markete giderek kartlarla alışveriş yapmak istedi ancak market çalışanları kart limitlerinin belediye tarafından geri çekildiği ve sıfırlandığı bilgisini verdi. Kart sahibi bir kadın durumu şöyle anlattı: “Daha önce belediyeye yardım için başvuru yapmıştık. Kartımıza aylık bin TL para aktarılıyordu ve alışveriş yapıyorduk. Seçimden önce hesabımıza aktarılan bin TL, seçimden sonraki gün geri çekilmiş. Demek ki yardımları seçim içinmiş. İyi ki kazanmadı...”

DEM Partili başkan: Mağdur olan aileleri yerinde tespit edeceğiz

Edremit Belediyesi'nin yeni eşbaşkanı DEM Partili Cemil Komi ise “Mazbatayı alır almaz arkadaşlarımızla birlikte bir değerlendirme yaparak mağdur olan aileleri yerinde tespit edeceğiz. İhtiyaçlarını gidereceğiz" dedi.

"Halkımızı kimseye muhtaç etmeyeceğiz" diyen Komi şöyle devam etti: "Seçim kazanmak için bu ahlaki olmayan yola başvuran AKP’li kayyımın niyeti de böylece ortaya çıkmıştır. İşte AKP’nin yardım anlayışının özeti budur. Halkımız rahat olsun, biz onlarla birlikte tüm sorunlarımızı tespit edip gereken ne varsa yapacağız...” (Kısa Dalga)

Gündem