AKP’li başkan hakkında ‘taciz’ iddiasıyla soruşturma: Yazışmalar dosyaya girdi

AKP’li başkan hakkında ‘taciz’ iddiasıyla soruşturma: Yazışmalar dosyaya girdi
Soruşturma dosyasına giren yazışmalara göre, AKP’li Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, “Yanağımı öptünüz, kalçamı ellediniz. Ben şimdi ne olacağım?” diye soran kadın çalışana, “Her şeyim olacaksın” diye yanıt veriyor.

Zonguldak Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında cinsel saldırı iddiasıyla açılan soruşturma dosyasına giren yazışmalar “pes” dedirtti.

Halk Tv’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Gülüç Belediyesi’nin AKP’li başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında 2022 yılında cinsel saldırı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturma dosyasına göre, Demirtaş’ın, 2017 yılında belediyede işe başlayan bir kadın çalışanı, yaklaşık 6 ay boyunca sözlü olarak taciz ettiği ileri sürüldü. 2021 yılında ise işe başlayalı henüz iki ay olan başka bir kadına, cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi.

Demirtaş hakkında soruşturma başlatılırken, Demirtaş ile şikayetçi kadın çalışan arasındaki yazışmalar dosyaya girdi.

Yazışmalara göre D.K. isimli kadın Başkan Demirtaş’a, “Başkanım o gün neye uğradığımı şaşırdım. Allah aşkına dövüyorsanız ‘aha yanağım burada’ dedim. Tuttunuz beni öptünüz. Ben çalışanınızım beni öpmeniz ne demek. İki haftadır kendime gelemedim. Ne çıkacağımı, ne de duracağımı bildim. Bir de kalçamı falan ellediniz o gün. Neye uğradığımı şaşırdım. Ne istiyorsunuz benden, ne olacağım ben sizin hayatınızda?” diye yazdı.

Başkan Demirtaş ise çalışanına, “Sen benim her şeyim olacaksın. Ben nerede dursam sen orada duracaksın. Yakaladığım yerde yapışacağım” diye yanıt verdi.

D. K. bu mesaja “Yakaladığınız yerde nasıl yapışıyorsunuz bana, işim olmaz başkanım. Herkese bakıyor musunuz? Bakmayın artık bana” şeklinde karşılık verdi. Belediye başkanı ise ısrarını sürdürerek, “Herkeste kalça olmaz ki” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem