AKP’li Belediye Başkanı hakkında taciz iddiası

AKP’li Belediye Başkanı hakkında taciz iddiası
AKP’li yöneticilerin olayı görmezden geldiği ileri sürülürken, Belediye Meclis Üyesi Ferihan Şenol, yaşananlara tepki olarak AKP’den istifa etti.

Zonguldak Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın belediyede çalışan iki kadına hem sözlü hem de fiziki tacizde bulunduğu iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Gökhan Kam’ın haberine göre, Gülüç Belediye Başkanı AKP’li Gökhan Mustafa Demirtaş’ın 2017 yılında belediyede işe başlayan bir kadını yaklaşık 6 ay boyunca sözlü olarak taciz ettiği ileri sürüldü. Ardından da 2021 yılında başka bir kadına, işe girişinden yaklaşık 2 ay sonra cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi.

Demirtaş’ın kendisini savcılığa şikâyet edeceklerini söyleyen kadınları ise tehdit ettiği öne sürüldü.

Tehdide rağmen bir kadının hem savcılığa suç duyurusunda bulunduğu hem de durumu Zonguldak AKP İl Yöneticisi Satılmış Kutucu’ya anlattığı belirtildi. AKP’li yöneticilerin olayı görmezden geldiği ileri sürülürken, sadece Gülüç Beldesi AKP Kadın Kolları Başkanı ve Gülüç Belediyesi Meclis Üyesi Ferihan Şenol AKP’den istifa etti.

Şenol, istifa dilekçesinde, “Belediye başkanının yolsuzluklarından, ahlaksızlıklarından şikâyet eden, Ak Partiye uymak zorunda diyerek dik duruş sergileyen belde teşkilat başkanının bu gelinen noktada belediye başkanının avukatlığını yapması manidardır. Ak Parti teşkilatımızın altını oyan bu kirli siyasetin içinde olmaktansa evimde dualarımla devletimizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olmak daha hayırlıdır” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem