AKP'li belediye borcuna karşılık arazi sattı, CHP anlam veremedi

AKP'li belediye borcuna karşılık arazi sattı, CHP anlam veremedi
İstanbul'da Pendik Belediyesi, borcuna karşılık ilçedeki bazı arazileri sattı. CHP'liler ise 'Hayır' oyu kullandı.

101 milyon lira borcu bulunan Pendik Belediyesi’nin aralık ayı meclis toplantısı önceki gün belediye meclis toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda belediye ve belediye şirketi olan Personel AŞ’nin vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcuna karşılık bazı taşınmazların devri ve gelir elde etmek amacıyla bazı taşınmazların satışı teklifleri görüşüldü.

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre Hazine'ye devredilen yerler arasında, park, dini ve sağlık tesis alanları yer aldı.

Ayrıca yedi arsada bulunan belediye hisselerinin yurttaşlara satışını nasıl yapılacağı konusundaki değişiklik görüşüldü. Teklifler CHP’li meclis üyelerinin, 'Hayır' oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin 'Evet' oyuyla oyçokluğu ile kabul edildi.

CHP’li Pendik Belediyesi Meclis üyesi Hayriye Uyanık, belediye tarafından Hazine’ye devredilen yerler arasında, park ve ticaret alanı olarak ayrılmış boş arsaların olduğunu belirtti.

Uyanık, şunları söyledi: “Bu arsaların olduğu bölgede park ve spor alanı sıkıntısı var. Mahalle halkı ivedilikle buna çözüm beklemesine rağmen bu tür alanların maliyeye devredilmesi doğru değildir. Burada yanlış yazılmış bir şey var. Mesela, Yeşilbağlar’da sağlık tesisi olan bir alan burada dolu yazılmış. Ancak bu alan boş. Sapanbağları’nda iki boş parsel var. Bunlardan biri park diğeri ise ticari alan. Ticaret alanı neden veriyoruz? Park ve ticaret alanının ikisi de boş. Biz belediye olarak neden buralarda bir şey yapmıyoruz? Biz bu sebeplerden dolayı ‘Hayır’ dedik."

Gündem