AKP'li belediyeden yağlı güreş için 3,5 milyon liralık sözleşme

AKP'li belediyeden yağlı güreş için 3,5 milyon liralık sözleşme
Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden olan AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yağlı güreş organizasyonu için yaklaşık 3,5 milyon liralık sözleşme imzaladı.

Kısa Dalga - Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın şubat ayında açıklanan verilerine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2 milyar 123 milyon 984 bin TL'lik borç ile Hazine'ye en fazla borcu olan belediye olarak öne çıkmıştı.

Gazete Duvar'dan Zuhal Çiloğlan'ın haberine göre; Tahir Büyükakın'ın yönetimindeki Belediye, mevcut borcuna ve geçtiğimiz aylarda açıklanan kamuda tasarruf genelgesine rağmen 3 gün sürecek yağlı güreş organizasyonu için ikinci kez aynı şirketle 3 milyon 484 bin 505 TL'lik sözleşme imzaladı.

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda pazarlık usulü (21B) ile gerçekleştirilen ihalenin sonucu, 25 Haziran'da yayınlandı. İhaleyi kazanan şirketin geçen sene de aynı etkinlik için hizmet alınan HMO Organizasyon Tanıtım Reklam Ticaret Limited Şirketi olması dikkat çekti. İhalede toplam teklif ve geçerli teklif sayısının bir adet olması da göze çarpan diğer detay oldu.

15 Temmuz için de 1 milyon 375 bin liralık anlaşma

Öte yandan BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Kocaeli Belediyesi aynı şirkete daha önce de ihale vermişti. Belediye, 2023 yılındaki 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı organizasyonu için HMO Organizasyon Tanıtım Reklam Ticaret isimli şirket ile sözleşme imzaladı. Yalnızca bir gün sürecek etkinlikler için belediye, şirket ile 1 milyon 375 bin liralık anlaşma yaptı. Belediyenin programın organizasyonu için düzenlediği ihalede yalnızca bir geçerli teklifin olması dikkati çekti. (Haber Merkezi)

Gündem