AKP'li Çelik, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretini 'yorumladı': Başarısız bir ziyaret olduğunu söylediler

AKP'li Çelik, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretini 'yorumladı': Başarısız bir ziyaret olduğunu söylediler
AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisi için "8 saat ortadan kayboluyor. Tabii bu bizi ilgilendirmiyor. Bu kadar büyük bir gezi, Türkiye'nin geleceğine katkı sağlayacağım dediğiniz gezinin tek konuşulan maddesi oraya giden gazetecilerden de habersiz şekilde ortadan kaybolması oldu" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Çelik'in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"BU ACI OLAY NASIL MEYDANA GELDİ?: Bartın'daki maden kazasının aydınlatılması için her türlü soruşturma yapılacak. Cumhurbaşkanımız süreci en başından beri takip etti. Parti grubumuz bir komisyon kurulması için teklif verdi. Bu acı olay nasıl meydana geldi? Bu olayın oluşmasına sebep verecek unsurlar nelerdir? Bunlar ortaya çıkarılarak kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ: Anayasa ile ilgili konular gündemde. Başörtüsü konusunun bir anayasa değişikliği olması gerektiğini belirtip aynı zamanda bu değişikliğin ve aile ile ilgili düzenlemeleri de kapsaması gerektiğini ifade ettik.

KILIÇDAROĞLU'NUN ABD GEZİSİ: Kendini destekleyenler, son derece manasız ve başarısız ziyaret olduğunu söylediler. Kendi partilerini yönetirken son derece otokrat yaklaşımlar olduğunu görürüz. Bu kadar şeffaflık diyen birisi geziye katılanları da atlatarak 8 saat ortadan kayboluyor. Tabii bu bizi ilgilendirmiyor. Bu kadar büyük bir gezi, Türkiye'nin geleceğine katkı sağlayacağım dediğiniz gezinin tek konuşulan maddesi oraya giden gazetecilerden de habersiz şekilde ortadan kaybolması oldu. Şeffaf bir gezi olmuş.

PUTİN, AKP KAZANSIN DİYE ÇALIYOR DEMELERİ TAKINTI: Baktıkları her olayda 'Buradan AK Parti kazanacak' diye bir şey görüyorlar. Sayın Putin'in açıklamaları hassas değerlendirilmesi gereken mesele. Barıştan yana devlet olarak herhalükarda ateşkese gidilmesi daha sonra barışa gidilmesi için uğraşırken tahıl koridoru, Cumhurbaşkanımızın gaz meselesindeki iradesi budur. Birileri 'Putin AK Parti kazansın diye çalışıyor' demeleri takıntılı bir yaklaşım olmuş.

CEMEVİ AÇIKLAMASI: Cemevleri konusunda yapılan değerlendirme, cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından bir tanesidir. İhtiyaçların bir kısmı karşılanmıştır. Birliğimizi büyütme anlamında büyük bir adımdır. Herkesin duyduğu memnuniyeti gördük. Eksiği fazlası doğaldır, değerlendirilir. Devlette bir muhataplık oluşturulmuştur. Alevi kurumlarının asimilasyonuna değil, onların otantik geleneklerine saygılı bir şekilde geliştirilmelerine imkan verecektir. (DHA)

Politika