AKP’li Çelik 'nefret söylemi' dedi, Kolivar gözaltına alındı

AKP’li Çelik 'nefret söylemi' dedi, Kolivar gözaltına alındı
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar’ın “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir” sözleri bir başka “ekmek kavgası”na yol açtı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kolivar’ın sözleri için, “Nefret söylemidir, hadsizliktir” dedi. Kolivar, Çelik'in sözlerinin ardından gözaltına alındı

Ekmek maliyetlerindeki artışın ekmeğin fiyatını zorlaması, sektörle siyasette farklı bir “ekmek kavgası”na neden oldu. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir” sözleri için, “Bunlar nefret söylemidir, hadsizliktir” karşılığını verdi. Kolivar, Çelik'in bu sözlerinin ardından "Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organları ile hükümeti aşağılamak" suçundan gözaltına alındı.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, HaberTürk’te Afşin Yurdakul’un sunduğu yayına bağlandığında İstanbul’da ekmeğin 7.5 TL olacağını söyledi. Colivar, Yurdakul’un ekmeğin temel gıda maddesi olduğunu hatırlatması üzerine, “Siz temel gıda maddesi sayıyorsunuz ben saymıyorum. Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber değil. Kişi başı tüketim 210 kilo; İsveç, Norveç, Japonya’da 50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ ÇELİK: BUNLAR NEFRET SÖYLEMİDİR, HADSİZLİKTİR

celik1.jpg

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Colivar’ın bu sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Çelik, twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir. Bu şahsın milletimizi ve ekmeği aşağılamanın yanı sıra husumet siyasetinin elamanı olduğunu belli eden açıklamaları ise başlı başına nefret siyasetidir" dedi.

"DEVLETİ VE HÜKÜMETİ AŞAĞILAMAK"TAN GÖZALTINA ALINDI

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, AKP Sözcüsü Çelik'in bu paylaşımından kısa süre sonra gözaltına alındı.

Kolivar'ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındığı bildirildi. Cihan Kolivar hakkında başlatılan soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde tanımlanan "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçundan, re'sen başlatıldığı belirtildi. (Kısa Dalga)

Ekonomi