AKP'li Çelik, Meclis'teki ölümcül yumruktan Kılıçdaroğlu'nu sorumlu tuttu: Sözel şiddet Kılıçdaroğlu tarafından başlatıldı

AKP'li Çelik, Meclis'teki ölümcül yumruktan Kılıçdaroğlu'nu sorumlu tuttu: Sözel şiddet Kılıçdaroğlu tarafından başlatıldı
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, dün Meclis'te yaşanan kavganın sorumlusu olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu gösterdi. Çelik, İYİ Partili Örs'e saldıran milletvekilleri Zafer Işık hakkında disiplin süreci başlatmayacaklarını da açıkladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasındaki konuşmasını eleştiren Çelik, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı'na "tiran" ya da "diktatör" şeklinde ifadeler kullandığını söyledi.

DHA'nın haberine göre Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu eski vesayetin diline yaslanarak, eski Yassıada zihniyetinin üslubuna yaslanarak Sayın Cumhurbaşkanı'mıza Batı'daki faşistlerin, kara propaganda merkezlerinin üslubunu, tavrını kes-kopyala-yapıştır yöntemiyle kullanmaya devam ediyor" dedi.

Çelik, AKP milletvekili Zafer Işık'ın saldırısı nedeniyle İYİ Partili Hüseyin Örs'ün hastaneye kaldırılmasına neden olan kavgaya da değindi.

Çelik, "Yaşanan arbedede hangi partiden olursa olsun, bir milletvekilin fiziki bir saldırıya uğraması ve hastaneye gitmesi gereken bir durumun yaşanmasından dolayı fevkalade üzüntülüyüz. Fiziksel şiddet kadar sözel şiddet de bir meseledir. Buna karşı ortak bir tutum gerçekleştirmek gerekir. Sayın milletvekiline içtenlikle geçmiş olsun diyoruz. Grup başkan vekilimiz de hemen hastaneye giderek Sayın Vekil'in sağlık durumu hakkında bilgi aldı" dedi.

Zafer Işık hakkında disiplin süreci başlatılmayacak

Çelik, ayrıca, yaşananlardan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sorumlu tuttu. Zafer Işık'la ilgili disiplin süreci başlatılıp başlatılmayacağı sorusuna yanıt veren Çelik, "Bununla ilgili bir değerlendirmemiz yok. Orada istenmeyen bir arbede oluştu, bu kavganın ortaya çıkmamasını arzu ederdik. Üzüntümüz, bir milletvekilinin sağlık problemi yaşamasıdır, asıl arzumuz bu tarz olayların hiç yaşanmamasıdır. Sözel şiddet Sayın Kılıçdaroğlu tarafından başlatıldı ve maalesef bu noktalara kadar gelmiş oldu" dedi.

AKP'li Çelik, zincir marketler üzerinden yürütülen tartışmaya da değindi.

Çelik, şöyle konuştu: "Hiçbir şekilde durduk yere bu konular gündeme gelmedi, vatandaşlarımızdan yoğun şikayetler var. Vatandaşlar gidiyor, aynı ürünün farklı marketteki etiketinin fotoğrafını internete koyuyor. Burada zincir marketler açısından yapılması gereken fiyat farklarının neden olduğunun açıklanmasıydı. Çıkarsın açıklarsın, ticari müessesesin. Ticari müesseselerin vatandaşımıza hizmet etmesi, Türkiye'de istihdam yaratması, hepimizin arzu ettiği bir şeydir ama çıkıp da CEO denilen şahsın Sayın Bahçeli'ye karşı kullandığı üslup kabul edilemez. Bu çete üslubunu kınıyoruz. Hakaret üslubuyla konuşan ticaret erbabı olmaz. Tabi ki Ticaret Bakanlığı takip edecek."

Politika