AKP'li Çelik'ten emekli maaşı açıklaması: Henüz karar çıkmış değil

AKP'li Çelik'ten emekli maaşı açıklaması: Henüz karar çıkmış değil
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli aylıklarına ilişkin düzenleme yapacaklarını belirtti.

Kısa Dalga - AKP Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli aylıklarına ilişkin düzenleme yapacaklarını belirterek, "Emekli maaşları üzerinde çalışmalar devam ediyor. Henüz bir karar ve sonuç çıkmış değil" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AKP MYK sona erdi.

"Merih'i hedef alırken PKK'ya sessiz kalıyorlar"

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. A Milli Futbol Takımı'nı tebrik eden Çelik, "Merih'e verilen ceza kabul edilemez. Bu cezanın kararından önce belli mahfillerde yayınlanması burada siyasi gölge olduğunu gösterdi. Söz söylenmesi gereken Avrupalı siyasetçiler. Merih'i hedef alırken PKK'ya sessiz kalıyorlar. Bu tip durumlarda aşırı ırkçılık arayan seçim sonuçlarına ve toplumundaki gelişmelere baksın" dedi.

"Erken seçim tartışmalarının muhatabı değiliz"

Çelik, erken seçimin gündemde olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Bizim açımızdan 14-28 ve 31 Mart seçimleri geçtikten sonra seçim dönemi kapanmıştır. Önümüzde 4 yıllık dönem vardır. Muhalefet partilerinin erken seçimi getirme gündemleri kendi aralarındaki iç mücadeleyi yönetmeye dönük olarak gündeme gelmektedir.

Biz erken seçim tartışmalarının hiçbir şekilde muhatabı değiliz. Milli irade kararını vermiştir. Önümüzdeki dönemi milletimize hizmet etmek için en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bu tartışmaları gereksiz gördüğümüzü ve toplumumuzun her kesiminin planını buna göre yapması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz."

"Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız"

Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını vurgulayan Çelik, "Herhangi bir şekilde Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı bir tutum içerisinde bulunulmasını hoş görmeyiz. Oradaki varlığımız Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı değildir. Orada teröristan kurdurulma çabalarınadır. Kayseri'de ve Suriye'de meydana gelen olaylar birtakım provakatörlerin iş başında olduğunu gösteriyor. Normalleşme söylemine karşı sabotajlar söz konusu olmuştur" ifadelerini kullandı.

Emekli maaşı

Çelik, en düşük emekli aylıklarına ilişkin düzenleme yapacaklarını belirterek, "Emekli konusuyla ilgili bir çalışma var. Çalışma devam ediyor, bir karar verilmiş değil, bugün yarın da devam edecek ama bir karar verilmediği için şu sonuç çıktı diyemeyiz. Bir zaman veremeyiz şu anda" dedi.

Erdoğan-Esad görüşmesi

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın olası görüşmesine ilişkin soruya ise "Davetin gerçekleşmesi ve nerede olacağı eylem planı çerçevesinde muhataplarımızla mutabakata vararak söz konusu olacaktır. Şu anda davet gerçekleşmemiştir, yer ve zaman konusunda herhangi netlik yoktur" yanıtını verdi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi