AKP'li Çelik'ten, Kılıçdaroğlu'na: 'YSK’da olmayan verilere sahibiz' şeklindeki sorunlu ifadesini milletimize izah etmeli

AKP'li Çelik'ten, Kılıçdaroğlu'na: 'YSK’da olmayan verilere sahibiz' şeklindeki sorunlu ifadesini milletimize izah etmeli
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Kılıçdaroğlu, 'YSK’da olmayan verilere sahibiz' şeklindeki çok sorunlu ifadesini milletimize izah etmelidir" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun YSK hakkındaki sözlerine ilişkin olarak, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok' demişti. Biz de Kılıçdaroğlu'nun bu beyanatının hukuken ve siyaseten sorunlu olduğunu ve izah edilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Kılıçdaroğlu’nun 'YSK'da olmayan veriler bizde var’ demesi çok sorunlu bir ifadedir" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı:

"CHP Genel Başkanı Sn Kılıçdaroğlu "Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok" demişti. Biz de Sn Kılıçdaroğlu'nun bu beyanatının hukuken ve siyaseten sorunlu olduğunu ve izah edilmesi gerektiğini ifade etmiştik.

CHP Sözcüsü Sn Faik Öztrak ise Sn Kılıçdaroğlu'nun cümlesini izah ederken "YSK'dan ham verileri alıyoruz. Bunlar üzerinde çalışıyoruz, düzeltiyoruz" demiş.

Kuşkusuz Sn Kılıçdaroğlu'nun YSK'da olmayan verilere sahip olduklarını iddia etmesiyle, Sn Öztrak'ın "YSK'dan ham verileri alıp üzerinde çalışıyoruz” demesi aynı şey değildir…

Sn Kılıçdaroğlu’nun “YSK'da olmayan veriler bizde var” demesi çok sorunlu bir ifadedir. Zira bir yanlış YSK tarafından düzeltilmişse bile sonuçta ortaya çıkan yine bir YSK verisidir.

Sn Öztrak'ın izahatı, Sn Kılıçdaroğlu’nun sorunlu ifadesini hukuki bir çerçeveye oturmak için giriştiği tevil etme çabasıdır.

Kaldı ki Sn Kılıçdaroğlu, 2009 seçimlerinde İBB Başkan adayı olmuş, ancak kendi seçmen kaydını takip etmediği için referandumda oy dahi kullanamamıştır.

Dolayısıyla Sn Kılıçdaroğlu'nun son açıklaması CHP'nin YSK seçmen verilerini kontrol etmesi bakımından sevindirici bir gelişme olarak kayıtlara geçebilir. Ancak 'YSK’da olmayan verilere sahibiz' şeklindeki çok sorunlu ifadesini milletimize izah etmelidir."

Politika