AKP'li Faruk Çelik, tehdit ederek oy istedi: Muhalefete belediyeleri teslim etmeyin ki hizmetten mahrum olmayasınız

AKP'li Faruk Çelik, tehdit ederek oy istedi: Muhalefete belediyeleri teslim etmeyin ki hizmetten mahrum olmayasınız
AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik seçmenleri tehdit ederek oy istedi ve “Muhalefete belediyeleri teslim etmeyin ki hizmetten mahrum olmayın” dedi.

AKP Artvin Milletvekili ve eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Artvin’in ilçelerinde “oy yoksa hizmet yok” tehditiyle vatandaşlara seslendi. Kemalpaşa’da AKP’nin aday tanıtım toplantısına katılan Çelik, “Muhalefete belediyeleri teslim etmeyin ki hizmetten mahrum olmayasınız” dedi.

BirGün'de yer alan habere göre Çelik’in konuşmaları Erdoğan’ın Hatay ve Ordu’daki konuşmalarını andırdı. Hatay’da “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa, o şehre herhangi bir şey gelmez! Hatay’a geldi mi?” sözleriyle gündeme gelen Erdoğan, Ordu’da yaptığı mitingde de “Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi, kusura bakmayın, açık konuşuyorum, doğalgazı nasıl getirecek? Biz varsak doğalgaz var, biz yoksak doğalgaz yok!” demişti.

Sarayın onayı olmadan borçlanamayacak

Öte yandan Merkez-Yerel tehdidini sık sık tekrarlayan Erdoğan, muhalif belediyelerin elini kolunu bağlayacak bir yasayı da onaylamıştı. Geçtiğimiz hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı, belediyelerin yatırımlarını gerçekleştirmek için yurt içinden yapacakları borçlanmayı Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Bakanlığının onayına bağladı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, bundan böyle yatırım amacıyla borçlanmak isteyen belediyeler sarayın onayı olmadan borçlanamayacak. (Kısa Dalga)

Gündem