AKP’li Hamza Dağ’dan Davutoğlu’na ‘sivil darbe’ çıkışı

AKP’li Hamza Dağ’dan Davutoğlu’na ‘sivil darbe’ çıkışı
Davutoğlu’nun “Genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak” açıklamasına ilişkin AKP’li Hamza Dağ “bir sivil darbe hazırlığının itirafıdır” yorumu yaptı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, altılı masanın belirlediği sistemi “oligarşik yapı” olarak nitelendirirken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları için “sivil darbe hazırlığının itirafı” dedi.

Davutoğlu, dün yapılan altılı masa toplantısına ilişkin bugün yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacak. Genel başkanlar cumhurbaşkanı kadar, cumhurbaşkanı gibi ister içeriden ister dışardan olsun her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacaklar” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li Hamza Dağ, Davutoğlu’nun bu konuşmasını alıntılayarak, şöyle dedi:

“Belli ki 6’lı masanın genel başkanları demokrasiden muaf bir oligarşik yapı hayal ediyor. %50+1 ile seçilmiş Cumhurbaşkanımızın meşruiyetini sorgulayanlar, Türkiye'yi yüzde 0,1’in iki dudağı arasına mahkum etmek istiyor. Bu açıklama aynı zamanda anayasanın ihlal edileceğinin ve bir ‘Sivil darbe hazırlığının’ itirafıdır. Milletin seçmediği kişilerin, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’nı etkisiz kılması bir darbedir.” (Kısa Dalga)

Politika