AKP’li Kandemir, AKP kongre tarihini açıkladı

AKP’li Kandemir, AKP kongre tarihini açıkladı
AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, il ve ilçe kongrelerini yerel seçimlerden sonra, büyük kongreyi ise Eylül ayında yapacaklarını açıkladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, partisinin kongre sürecine dair bilgileri paylaştı.

CNN Türk’te Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Kandemir, “Eylül ayı içerisinde önce büyük kongremizi yapacağız” dedi.

Kandemir’in açıklaması şöyle:

“Siyasi partiler iki sene bittiğinde kongrelerini yapabilir hale geliyorlar. Biz 2 senemizi tamamladık 3. senemizi geçmek istemiyoruz. Kongremizi vaktinde yapıyoruz. Kongre ortalama 13 ay sürüyor. Delege seçimleri, belde kongreleri, il kongreleri… Bizim gibi titiz çalışan partilerde istişareyi iyi yaparak doğru isimleri davet ederek oluşturduğumuz teşkilatlarla süreci yönetiyoruz. Bu 1 seneye yayılıyor.

“İl ve ilçe kongremizi yerel seçimler sonrası yapma eğilimi oluşmuş oldu. Fakat bu arada iktidar partisiyiz, büyük kongremizi yapıp MKYK’mızı yenileyerek bu sürece hazırlanmak istiyoruz. Eylül ayı içerisinde önce büyük kongremizi yapacağız. MKYK kararı alıyor. Biz kongre tarihimizi belirliyoruz. Sonrasında da kongremizi yapıyoruz. İnşallah olağan süreç içerisinde kongremizi yapmış olacağız. Ama büyük kongre ile başlamış olacağız.” (Kısa Dalga)

Politika