AKP'li Kılıç, tarım politikalarını savundu: 'Sosyalistin bile ilerisinde...'

AKP'li Kılıç, tarım politikalarını savundu: 'Sosyalistin bile ilerisinde...'
AKP Kars Milletvekili Yunus Kılıç, hükümetin tarım desteklerini anlatırken "Sosyalistin bile ilerisinde bir politika bu yaptığımız bakın" dedi. CHP'den "Tayyip Bey duymasın" yanıtı geldi.

AKP Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Meclis Genel Kurulu’nda muhalefetin tarım politikalarına yönelik eleştirilerine karşı yaptığı konuşmada hükümetin tarım desteğini anlattı.

Gazete Duvar'da yayınlanan 'Duvar Arkası' köşesinde aktarılana göre “Neoliberal politikalar uygulanarak tarım bitirildi” iddiasına karşı çıkan Kılıç, sübvansiyonlu kredilerden, sulama, ekipman desteğinden bahsetti, “Bu kadar destek nasıl neoliberal politika olabilir? Yani liberal politika bu mudur? Sosyalistin bile ilerisinde bir politika bu yaptığımız bakın. Sizin arzu ettiğiniz sosyalist politikaların bile ilerisinde bir politikadır” dedi.

CHP’li Turan Aydoğan bu sözler üzerine, “Tayyip Bey duymasın” diye seslendi. HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan da tarım politikasının sosyalizm bir yana Keynesçi politikalarla dahi alakası olmadığını söyledi.

Meclis Başkanvekili Haydar Akar, “Yunus Hoca'nın da siyasi hayatını bitireceksiniz, sosyalizm falan fazla konuşmayın böyle” diye espri yaptı.

Söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de tartışmaya, “Yunus Hoca'nın grubundan alkış alan, 'Sosyalizmi aşan politikalar' iddiası bir dönemin Çin rejiminde vardı ve tarım işçilerini bir tabak lapaya çalıştırıyorlardı. Herhâlde o dönemi aşacağını söylüyorsa ona ben de hak verebilirim. Bizimkiler de bir tabak lapaya muhtaç hâle gelecek yakında” sözleriyle katıldı.

YAZININ TAMAMI

Politika