AKP'li Kurtulmuş'tan altılı masaya: İyi de bu getirdiğiniz yarı başkanlık sistemi

AKP'li Kurtulmuş'tan altılı masaya: İyi de bu getirdiğiniz yarı başkanlık sistemi
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 6'lı masanın anayasa taslağına ilişkin "Aylardır güçlendirilirmiş parlamenter sistem demiyor musunuz, parlamenter sistem ile başkanlık sistemi arasında en önemli fark başkanın halkoyu ile seçilmesidir. Hem de yaptığınız yeni anayasa çalışmasında başkanın halkoyu ile seçileceğini söylüyorsunuz. İyi de bu getirdiğiniz sisteme parlamenter sistem değil, en iyi ihtimalle yarı başkanlık sistemi derler" dedi.

AK Parti Altındağ İlçe Başkanlığı Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, altılı masaya yüklendi.

"Adayınız kim diyoruz, aday telaffuz edemiyorlar" diyen Kurtulmuş'un sözleri özetle şöyle:

"Çünkü bir aday biraz öne çıksa diğerleri hemen onu geriye çekmek için mücadele ediyorlar. Kimi aday çıkarırlar, bizi ilgilendirmez kaç tane çıkardıkları da bizi ilgilendirmez ancak biz karşımızda rakiplerimizin ortak bir fikirle hareket etmesini isteriz.

Siz nasıl ortak aday etrafında toplanacaksınız?

Hep şunu söyledik; mesele aday bulamamak değil, ortak bir fikir etrafında toplanamamalarıdır. Tekrar söylüyorum, terörle mücadelede bu 6'lı masanın tutumu nedir, bilen var mı? Ekonomi politikasında ne yapacakları belli mi? Türkiye'nin dış politikasında, örneğin Rusya- Ukrayna savaşında ne yapacakları belli mi? Mavi Vatan konusunda Akdeniz'de Türkiye'nin Libya ile ilişkileri konusunda ne kanaate sahipler? İşte bir tanesi Libya teskeresine "evet" dedi, diğeri "hayır" dedi. Siz nasıl ortak aday etrafında toplanacaksınız?

"İyi çalışın"

Aylardır güçlendirilirmiş parlamenter sistem demiyor musunuz, parlamenter sistem ile başkanlık sistemi arasında en önemli fark başkanın halkoyu ile seçilmesidir. Hem de yaptığınız yeni anayasa çalışmasında başkanın halkoyu ile seçileceğini söylüyorsunuz. İyi de bu getirdiğiniz sisteme parlamenter sistem değil, en iyi ihtimalle yarı başkanlık sistemi derler. Önce ne getirdiğinize iyi çalışın. Görüşlerine saygı duyarız ancak bu millet somut bir programla karşılarına çıkılmasını bekler. 6 artılı masa öyle görünüyor ki bu seçime çok fazla ümit bağlamıyorlar."

(DHA)

Politika