AKP’li Kurtulmuş’tan asgari ücret itirafı: Ortalama ücret haline geldi

AKP’li Kurtulmuş’tan asgari ücret itirafı: Ortalama ücret haline geldi
AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş, bugün görüşmelerine başlanacak olan asgari ücret konusunda, “Vatandaşımızın alım gücünü artıracak bir artış olacağını düşünüyorum” dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, EYT, enflasyon ve asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu.

CNN Türk canlı yayınında konuşan Kurtulmuş, “EYT ne zaman yasalaşacak?” sorusuna, “1 milyon 900 küsür bin vatandaşı ilgilendiren bir konu. Bununla ilgili bütün teknik detayların çalışması Çalışma Bakanlığımız tarafından yapıldı. Sonuna doğru gelindi, son rötuşlar yapılacak ve kamuoyuna sunulacak. Belli bir zamanlama ile Meclis takvimi göz önünde bulundurarak, Cumhurbaşkanımız, beklentileri dikkate alarak açıklamayı yapacaktır” yanıtını verdi.

Kurtulmuş, EYT’liler için bütçede bir ek ödeme talebinin olmayacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

“Enflasyonda düşme eğilimi görülüyor”

AKP’li Kurtulmuş, “Enflasyon ne zaman düşecek?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Enflasyon inşallah en kısa zamanda kontrol altına alınacağını düşünüyorum. Enflasyonda düşme eğilimi olacağı görülüyor.”

“Asgari ücret ortalama ücret haline geldi”

Kurtulmuş, bugün görüşmelerine başlanacak olan asgari ücret konusunda ise rakam söyleyemeyeceğini belirterek, şöyle dedi: “Tatmin edici bir asgari ücret açıklanacağını tahmin ediyorum. Vatandaşımızın alım gücünü artıracak bir artış olacağını düşünüyorum.”

Kurtulmuş, ayrıca Türkiye'de asgari ücretin ortalama ücret haline geldiğini söyledi.

Sendikalar ve uzmanlar, pek çok ülkede sembolik olan asgari ücretin Türkiye’de ortalama ücret haline gelmesini eleştiriyor.

Ekonomi