AKP'li Mahir Ünal: "6 muhalefet partisi lideri bugünkü siyasal varlıklarını Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne borçlular"

AKP'li Mahir Ünal: "6 muhalefet partisi lideri bugünkü siyasal varlıklarını Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne borçlular"
AKP Grup Başkanvekili  Mahir Ünal, güçlendirilmiş parlamenter sistem için altı partinin yürüttüğü çalışmalarla ilgili "6 muhalefet partisi lideri bugünkü siyasal varlıklarını Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne borçlular. Daha masanın başına nasıl oturacağı konusunda karar vermeleri 2 hafta süren bir akıl, Allah aşkına Türkiye’yi nasıl yönetecek?" dedi.

AKP Grup Başkanvekili  Mahir Ünal, tv100 canlı yayınında Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. Ünal, altı muhalefet partisinin "güçlendirilmiş parlamenter sistem" çalışması ve liderlerin açıklamasıyla ilgili şunları söyledi:
" Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi ifadesinin kendisi sorunlu bir ifadedir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dediklerinde bunun zayıf olduğunu ve güçlendirilmesi gerektiğini kabul ediyorlar. Bugün İtalya koalisyonlarla boğuşan bir ülke. Koalisyonları yasaklayan bir yasal düzenleme bile yaptılar. Ama burada da ittifaklar var.

Bu sistemin güzel tarafı öğrenen bir organizasyon olması, kendisini yenileyebiliyor ve güncelleyebiliyor olması.

Siyasal sistemlerin kültürleri 3-5 yılda oluşmaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin siyasal kültürünün oluşması için biraz süreye ihtiyaç var. 6 muhalefet partisi lideri bugünkü siyasal varlıklarını Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne borçlular. Daha masanın başına nasıl oturacağı konusunda karar vermeleri 2 hafta süren bir akıl, Allah aşkına Türkiye’yi nasıl yönetecek?

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde güçlü, hızlı, kriz yöneten karar alma mekanizmalarında herhangi bir sorun yaşamamıştır. Hele hele Türkiye gibi pandemi koşullarında ekonomi ve dört ayrı terör örgütüyle mücadele ederken... Türkiye çok güçlü bir duruş sergilemiş ekonomide ciddi bir direnç göstermiştir."

KILIÇDAROĞLU'NUN ELEKTRİĞİ KESİLECEK Mİ?

Ünal, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun zamlar geri alınana kadar faturasını ödemeyeceği yönündeki açıklamasını da şöyle değerlendirdi:

"Yasalar önünde herkes eşittir. Her birimizin hukuk önünde eşit olduğumuzu unutmamız gerekiyor. Ben ödemezsem benim de elektriğim kesilir, Kemal bey o da herhalde bizimle eşittir.

2011’den bugüne kadar Kemal beyin siyasetinde bilinçli ve sistematik olarak devletin tüm kurumlarına yönelik bir meşruiyet tartışması ve meydan okuma söz konusu…

Meseleyi öyle bir noktaya getiriyorlar ki sanki Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına yapılmış hakareti konuşuyoruz. Hayır! Türkiye hukuk devletiyse TCK 299 şahsa dönük suçla ilgili cezayı düzenlemez. TCK 299 devletin simge ve sembollerine dönük suçları düzenler."

Gündem