AKP’li Miroğlu: Türkiye laiktir laik kalacak sloganına gel de dönme

AKP’li Miroğlu: Türkiye laiktir laik kalacak sloganına gel de dönme
Eski AKP milletvekili Orhan Miroğlu, Özlem Zengin’i hedef alan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na tepki göstererek, “Ancak uyuyan bir DAİŞ hücresinin mensubundan duyabileceğimiz sesler” dedi.

İki dönem AKP Mardin milletvekilliği yapan Orhan Miroğlu, 6284 sayılı yasayı savundukları için AKP’li kadınları hedef alan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na tepki gösterdi.

Miroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, IŞİD göndermesi yaparken, “Türkiye laiktir laik kalacak sloganına gel de dönme şimdi!” ifadesini kullandı.

Miroğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Adam Prof, Üniversitede tarih öğretiyor. Ama bize duyurduğu sesler, ancak uyuyan bir DAİŞ hücresinin mensubundan duyabileceğimiz sesler. Özlem Zengin, Derya Yanık ve Çiğdem Erdoğan Atabek’i cehennemde yakacak! Nerden nereye: Türkiye laiktir laik kalacak sloganına gel de dönme şimdi!”

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, 6284 sayılı kadına şiddetin önlenmesine dair kanunu savunan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, AKP Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ı hedef almıştı.

Sofuoğlu, "Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe'nin örtüsüne sarılı olsalar bile, Cehennem soğuyuncaya kadar Cehennem soğuyuncaya kadar Cehennem soğuyuncaya kadar..." diye yazmıştı.

AKP'li Zengin, Sofuoğlu'nun sözleri için “Bu tehdit değil de nedir? Ve bunlar AK Partili falan da değil” diye yanıt vermişti. (Kısa Dalga)

Gündem