AKP'li Mücahit Birinci, kadınları hedef alan imama destek verdi: Aşağılamak akıl dışı

AKP'li Mücahit Birinci, kadınları hedef alan imama destek verdi: Aşağılamak akıl dışı
AKP'li Mücahit Birinci, kadınları hedef alarak "Sokaklar kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor" diyen imam Halil Konakçı'ya "Bizim maksadımız durduğumuz noktayı ilan etmektir" diyerek destek verdi.

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Mücahit Birinci, kadınları hedef alan açıklamaları yüzünden tepki çeken imam Halil Konakçı'ya destek verdi.

Mücahit Birinci, Twitter hesabından kadınların kıyafetleri için "Sokaklar kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık" diyen imam Halil Konakçı'ya tepkileri 'akıl dışı' olarak nitelendirdi.

Birinci, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"İmamlar siyasi değillerdir. Zira siyasetçilerin sırtlarında taşıdıkları yumurta küfeleri onlarda olmaz. Vazifeleri sadece namaz kıldırmak değil, özgürce, serbestçe Kur'an hakikatlerini ve İslam'ı anlatmalarıdır. Üslupta bazı sorunlar olabilir, kastı aşan sözler, kürsü celali ile söylenmiş de olabilir. Bunu bahane ederek, bir İmama, dine, milletimizin maneviyatına, tesettür ayetlerine hakaret etmek, aşağılamak akıl dışıdır. Biz bu küfürbazları biliriz. Onların derdi tek bir İmam ile değil, İslam dini ve aziz milletimizin manevi değerleri ile ilgilidir. Ayrıca, bu beyanlarım asla savunma pozisyonu olarak algılanmamalıdır. Savunma pasifliğinde falan değiliz. Bizim maksadımız durduğumuz noktayı ilan etmektir. Bu vadide, açık bir şekilde ifade ediyorum ki, bir İmam'a yapılan tehditler, hakaretler, sövmeler topyekûn ayaklarımızın altındadır."

Kadın