Bakan Mehmet Muş, bardağın dolu tarafından baktı: Son yılları saymazsanız enflasyon yüzde 8-9

Bakan Mehmet Muş, bardağın dolu tarafından baktı: Son yılları saymazsanız enflasyon yüzde 8-9
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 'son yıllar sayılmazsa' enflasyonun yüzde 8-9 olduğunu söyledi.

TÜİK'e göre eylüldeki yıllık enflasyon yüzde 83,45 olarak kayda geçerken, Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) göre bu oran yüzde 186.

Bingöl'deki AKP il binasını ziyaret eden Muş, "AK Parti döneminde enflasyon, alındığı yerlerden tek haneli seviyelerde tutuldu" dedi. Bakan, "Son yılları saymazsanız, ortalaması yüzde 8-9 civarındadır. Tek haneliye indirmiştik, son dönemlerde enflasyonda bir artış var" ifadesini kullandı. Bakan Muş şöyle devam etti:

"Türkiye'nin etrafındaki çembere bakın, yaşanan gelişmelere, yaşanan olumsuzluklara, istikrarsızlıklara rağmen büyümesini sürdürmeyi başarmış bir ülke. Türkiye, 250 milyar dolar ihracat hedefini bu yıl gerçekleştirmiş olacak. Dış ticaretinde 550 milyar dolara hatta daha yukarısına yaklaşmış bir ülke. Nereden bakarsınız bu ülkenin 100 milyar dolara yakın hizmet ihracatı var. Biz hep mal ihracatından bahsediyoruz ama bir de 100 milyar dolar hizmet ihracatı var bu ülkenin. Yani mal ve hizmet ihracatı aslında 350 milyar dolarlara yaklaşmış bir ülke. Bunlar önemli rakamlar." (DHA)

Ekonomi