AKP’li Özkan’dan kongre savunması: “Yatay kamera çekimi yanıltıyor”

AKP’li Özkan’dan kongre savunması: “Yatay kamera çekimi yanıltıyor”
AKP Kongresi’nde koronavirüs kurallarının dikkate alınmadığı kalabalık görüntülere ilişkin AKP Grup Başkanvekili Özkan, “1 kilometrelik alanda insanlar adeta üst üste binmiş gibi görünüyor. Yani ben orada yatay kamera çekiminin yanılttığını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.




AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, salgın döneminde Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 7. Olağan Kongre’yi "1 kilometrelik alanda insanlar adeta üst üste binmiş gibi görünüyor. Yani ben orada yatay kamera çekiminin yanılttığını düşünüyorum. Teşkilat mensuplarımızın maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet etti. Kolonya konusunda da sıkıntı yoktu” sözleriyle savundu.

Türkiye genelinde bu nedenle artış olmayacak

Cahit Özkan, benzer eleştirilerin il kongrelerinde de geldiğini belirterek şöyle konuştu:

 “Biz kongre yaptığımız bütün illerde 4-5 gün bir hafta süreyle oradaki bütün vaka sayılarını tek tek çıkardık. Oralarda hiçbir artış olmadığını gördük. Yani olağan vaka sayısından başka hiçbir şey görmedik. Yani tedbire, maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet ettikten sonra hele hele maskeli olduktan sonra inanın 1.5 metrede virüsün bulaşma ihtimali sıfırdır. Bu anlamda göreceksiniz önümüzdeki 1 haftalık süreçte yine gözlemlenecektir Türkiye genelinde vaka artışında herhangi bir değişiklik olmayacağını göreceğiz."


Gündem