Bu da AKP'nin anketi: "Oyumuz yüzde 40'larda, Cumhur ittifakı yüzde 51 alıyor"

Bu da AKP'nin anketi: "Oyumuz yüzde 40'larda, Cumhur ittifakı yüzde 51 alıyor"
AKP Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "AK Parti'nin oy oranı nisan ayı itibarıyla yüzde 40'larda ve Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 51 civarındadır. Yani, seçimden sonra az bir düşüş var ama salgın şartlarında bu son derece normaldir" dedi.

AKP Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "X ve Y kuşağının AK Parti'ye verdiği oy ise CHP'nin 15 puan üzerinde. Gençliğin lideri Tayyip Erdoğan, gençliğin partisi de AK Parti'dir"  diye konuştu. 

Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan'a konuşan AKP'li Şen, son yaptırdıkları anketin sonuçlarını paylaşırken,"Gençlerin ve moda tabirle Z kuşağının AK Parti'den uzaklaştığı görüşüne katılmıyorum. Çünkü bilimsel veriler ve dolayısıyla siyasi gerçekler bunun tam tersi. Gençlerin birinci partisi AK Parti'dir" dedi.

"AK Parti'nin oy oranı nisan ayı itibarıyla yüzde 40'larda ve Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 51 civarındadır. Yani, seçimden sonra az bir düşüş var ama salgın şartlarında bu son derece normaldir" diyen Şen, şöyle devam etti:

"Seçim ikinci tura kalırsa seçmen Millet İttifakı'nın etrafında toplanır deniliyor. Acaba seçmenin bundan haberi var mı? Seçmen, Sayın Erdoğan'a tutunmuş vaziyette, bırakmıyor. AK Parti ile ikinci parti olan CHP arasında neredeyse iki kata yakın fark var. CHP'nin 10 yıl avukatlığını yapan ve istifa eden Mustafa Kemal Çiçek açık açık söylemiş. CHP parayla anket yaptırmış ve yanlış sonuçlar açıklatmış. Bunun için medyayı da kullanmış, onlara da para dağıtmış. Bunun şahidi biz değiliz, CHP'nin eski avukatı Sayın Çiçek şahit."

TIKLAYIN / AKP'den son anketlere yanıt: "Yalan söylüyorlar"

Gündem