AKP'li Şentop: Cumhurbaşkanımız hedefler koydu; 2023, 2053, 2073

AKP'li Şentop: Cumhurbaşkanımız hedefler koydu; 2023, 2053, 2073
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Hedefler ortaya koymak Türkiye için önemli. Cumhurbaşkanımız ilk defa Türkiye'de bu hedefleri ortaya koydu; 2023, 2053, 2073 hedefleri Türkiye'de gençlerimiz için ortaya konmuş büyük hedeflerdir" açıklaması yaptı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ'da, Tekirdağ İmam Lisesi Mezunları Geleneksel Buluşması'na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Şentop şunları söyledi:

"EN BÜYÜK ZARARI İMAM HATİPLİLER GÖRDÜ"

"İmam hatip liseleri, devlet ile milletin bütünleşmesini sağladı. Türkiye'de temel meselemiz zaten budur, devletin değerleriyle, milletin değerlerinin bütünleşmesidir. Devleti, milletin devleti haline getiren, devlet millet bütünleşmesidir. 20 yıldır zaten yürütülen siyasi mücadelenin de temel hedefi budur. Nitekim Türkiye'nin tarihine baktığımızda da imam hatip liseleri ile Türkiye'nin siyasi tarihini birbirine paralel yürüdüğünü, paralel gelişmeler içerdiğini görüyoruz. Ne zaman Türkiye'de temel haklar ve özgürlüklerle ilgili, anayasal düzenleme ilgili, demokrasiyle ilgili birtakım tehditler ortaya çıkmış, kısıtlamalar meydana gelmiş, darbeler yapılmış. En büyük zararı gören imam hatipliler olmuş.

"CUMHURBAŞKANIMIZ HEDEFLER KOYDU 2023, 2053, 2073"

Türkiye'ye aidiyet hissi içerisinde, Türkiye'nin insanı olan ama iyi yetişmiş dünya şartlarında, kriterlerine göre de iyi yetişmiş insanlar yetiştireceğiz. İmam hatip liseleri o okullardan biridir. Türkiye'deki bütün okullar, bütün öğrencilerimiz bu anlayış içerisinde, bu idealler içerisinde yeniden büyük Türkiye'yi inşa etme ideali içerisinde kendilerini yetiştirecekler. Devlet bu yönde gereken her türlü desteği verecek, her türlü hizmeti götürecek onlara ama onlar da bu idealler içerisinde kendilerini yetiştirecekler. Bu anlamda ümitliyiz. Hedefler ortaya koymak Türkiye için önemli. Cumhurbaşkanımız ilk defa Türkiye'de bu hedefleri ortaya koydu; 2023, 2053, 2073 hedefleri Türkiye'de gençlerimiz için ortaya konmuş büyük hedeflerdir. Bizim hem tarihi nokta sebatımız, hem milletimizin karakteri hem de dünyada milletimize gözünü çevirmiş ve milletimize ümit içerisinde Türkiye'ye ümit içerisinde bakan insanların duaları, destekleri bizim dünyanın en güçlü ve karar verici devletleri arasına getirecek." (DHA)

Politika