AKP'li Taşkesenlioğlu'nun ifadesi ortaya çıktı: Ünsal evlendikten sonra nedense kasa yaptırmış

AKP'li Taşkesenlioğlu'nun ifadesi ortaya çıktı: Ünsal evlendikten sonra nedense kasa yaptırmış
THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban'ın da aralarında bulunduğu 11 sanık hakkında "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davada Ban'ın eski eşi ve tanık Zehra Taşkesenlioğlu, borsa ve kripto para manipülasyonu dahil olmak üzere birçok suça ister istemez tanık olduğunu ifade etti.

THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban ve eski eşi ile çocuklarının da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında “mal varlığını aklama” suçundan açılan davanın iddianamesinde, Ban’ın boşanma aşamasında olduğu eşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun da ifadesi yer aldı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre; Taşkesenlioğlu ifadesinde, “Ünsal ile evlendikten sonra ister istemez birçok karıştığı suça konu olaya tanıklık etmiş bulundum” diyerek, “Ben Ünsal Ban ile evlendiğimde, bana tam rakamları vermemek kaydı ile ‘2 milyon 500 bin lira nakit param ve Amerika’daki bir hesabımda 3-5 kilo civarında altınım, Gölbaşı Kızılcaşar mahallesinde dubleks evim var. Bunun dışında başka bir mal varlığım yok’ demişti. Evlendiğimiz zaman yalnızca Hacı Bayram Veli Üniversitesinde hoca iken bir süre sonra nedense Next Level’daki bir ofiste bir kasa yaptırdığını öğrendim. Bana evlenmeden önce anlattığı malvarlığı ile bu durum birbiri ile çelişmektedir. Bu kasa araştırıldığında suçtan elde ettiği geliri saklamak maksadıyla yaptırdığı ortaya çıkacaktır” iddiasında bulundu.

“Karıştığı suçlara şahit oldum”

Ankara Başsavcılığı, AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olan THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban’ın ikinci kez tutuklanmasına neden olan "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" soruşturmasını tamamlayarak, Ban, çocukları, eski eşi ve şoförünün de aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında dava açtı. İddianamede Ban hakkında iki ayrı soruşturma başlatılarak tutuklanmasına neden olan AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’nun ifadesine de yer verildi. Geçen Ağustos ayında Ban’dan boşanmak için dava açan Taşkesenlioğlu, ifadesinde, Ban’ın borsa ve kripto para borsasında manipülasyon yaptığına şahit olduğunu belirterek, şunları anlattı: “Ünsal Ban ile 28 Nisan 2019’da evlendim. Evlendikten sonra ister istemez birçok karıştığı suça konu olaya tanıklık etmiş bulundum. Özellikle Türk Hava Kurumu Üniversitesinde Rektörlük yaptığı dönemde birçok yaptığı iş ve işlemler, görevden alındıktan sonra kurum tarafından görevlendirilen bilirkişiler tarafından tespit edilerek, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

"Yunanistan’da da ev satın alarak kaydını saydığım bu kişilerin üzerine yapmış"

Akabinde Ünsal Ban dolandırıcılık ve zimmet suçlarından elde ettiği gelirleri aklamak maksadıyla çocukları Emre Buğra ve Ece Gizay Ban, eski eşi Gülcan Ban, Türk Hava Kurumu Üniversitesinde beraber çalıştığı şoförü olan Ahmet Karakaş üzerinden yüklü miktarda paralar göndermiş, elde ettiği gayrimenkulleri çocuklarının ve eski eşinin üzerine geçirmiştir. Hatta Yunanistan’da da ev satın alarak kaydını saydığım bu kişilerin üzerine yapmış, Ece Gizay Ban ve Ünsal Ban oturma izni de almıştır. Bunda hedeflenen amaç olur da ceza alırsa yurt dışına kaçarak rahat bir hayat sürmektir.

“Nedense kasa yaptırmış”

Ben Ünsal ile evlendiğimde, tam rakamları vermemek kaydı ile ‘2.5 milyon lira nakit param ve Amerika’daki bir hesabımda 3-5 kilo civarında altınım, Gölbaşı Kızılcaşar mahallesinde dubleks evim var. Bunun dışında başka bir mal varlığım yok’ demişti. Evlendiğimiz zaman yalnızca Hacı Bayram Veli Üniversitesinde hoca iken bir süre sonra nedense Next Level B bloktaki bir ofiste bir kasa yaptırdığını öğrendim. Bana evlenmeden önce anlattığı malvarlığı ile bu durum birbiri ile çelişmektedir. Bu kasa araştırıldığında suçtan elde ettiği geliri saklamak maksadıyla yaptırdığı ortaya çıkacaktır. Taşınmaz araştırıldığında ise takibinin mümkün olmaması için Bülent Gürkan isimli şahıs üzerine kiralandığı ortaya çıkacaktır.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Gündem