AKP’li Tayyar fotoğrafını böyle savundu: İhracını istedim

AKP’li Tayyar fotoğrafını böyle savundu: İhracını istedim
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonucu Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki yıkılan birçok konutun müteahhidi AKP'li Yunus Kaya firari olarak aranıyor. AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, halen meclis üyeliği görevini de yürüten Kaya'ya ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Tayyar, " Öz kardeşim olsa, suça bulaşmış birine asla sahip çıkmam, partisine de bakmam" dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonucunda Gaziantep'te birçok bina yerle oldu, binlerce vatandaş enkaz altında can verdi.

Gaziantep Pusula gazetesinin haberine göre Nurdağı ilçesinde yıkılan birçok binanın müteahhitliğini yapan Yunus Kaya isimli şahsın 2019 seçimlerinde AKP'den meclis üyesi seçildiği ve depremin ardından firar ettiği öğrenildi.

Aramızda siyasi husumet başladı

Firari müteahhide ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, "Ciddiye aldığım için değil not düşmek için yazayım. Yunus Kaya, müteahhitlik dahil farklı iş kollarında çalışan biri. Mart 2014 seçimlerinde belediye meclis üyeliği için aday yapmayınca köyü Naimler’de ‘0’ oy aldık. Böylece aramızda siyasi husumet başladı.”

Kimin referansıyla aday yapıldığı herkesçe biliniyor!

Yunus Kaya’nın 2019 seçimlerinde AKP’den Nurdağı Belediye Meclis Üyesi olarak seçildiğini kaydeden Tayyar, ‘’2018 seçimlerinde ben liste dışı kalınca, Kaya, Mart 2019’da partimizden belediye meclis üyesi seçildi. Tek bir belediye meclis üyeliği için referansım olmadı, soran da olmadı. Kaya’nın kimin referansıyla aday yapıldığı, Nurdağı’nda herkesçe biliniyor zaten. Kaya’nın Nurdağı ziyaretimde partimin belediye meclis üyesi sıfatıyla yaptığı kısa süreli çay davetindeki fotoğraf, maalesef deprem sonrası operasyon çocuklarına malzeme oldu.’’ ifadelerini kullandı.

Partiden atılmasını istedim!

Açıklamalarını sürdüren Tayyar, ‘’Anlamış değilim, eski bir vekilin, partisinin belediye meclis üyesiyle görüşmesi çok mu tuhaf? Deprem sonrası Kaya’nın inşa ettiği binaların çöktüğü anlaşılınca, Teşkilat Başkanımızı arayarak partiden atılmasını istedim, ‘haklısın’ dedi.’’

Partisine bakmam!

Gaziantep ve İslahiye Başsavcılarını arayıp Kaya dahil tüm şüphelilerin üzerine gidilmesi görüşümüzü ifade ettim, ayrıca twit attım. Yetmedi, enkazda hayatını kaybedenlerin yakınlarını arayıp sonuna kadar yanlarında olduğumu söyledim. Özetle; öz kardeşim olsa, suça bulaşmış birine asla sahip çıkmam, partisine de bakmam. Son sözüm operasyon çocuklarına: Başka kapıya" ifadelerini kullandı.

Yasa dışı talepleri yerine getiren ustalar da hesap vermeli!

Açıklamalarını sürdüren Tayyar, “Proje sorumluluk zincirindeki herkese hesap sorulurken yasa dışı talepleri yerine getiren ustalar da hesap vermeli. Görsellerde olduğu gibi talebin yasa dışı olduğunu anlamak için projeyi bilmeye gerek yok” ifadelerini kullandı.

MHP'li Atay'ın hedefinde Kaya mı vardı?

MHP Gaziantep Milletvekili Sermek Atay çekti. Atay, sosyal Medya hesabından “Her olayı takip edip, tweet atan şehrimizin ünlü siyasetçisi, Nurdağı’nda en fazla ölüme sebebiyet veren müteahhit siyasetçiyi takip etsene. Bu konuda senden tweet bekliyoruz. Korkma zaten emniyet, adliye gereğini yapacak. Ucu nereye giderse gitsin devlet hesap soracak. Hadi bekliyorum” paylaşımı yaptı.

Sözcü’nün haberine göre; Atay, tweetinde kastettiği siyasetçinin kim olduğuyla ilgili olarak yönetilen soruyu, “İsim vermem. Zaten kimin, kiminle birlikte oluğunu herkes biliyor. Benim derdim suçluların ve arkasındakilerin gerekli cezayı görmesi” dedi.

Müteahhit ortadan kayboldu

AKP'li belediye meclis üyesi Yunus Kaya'nın, hakkında arama kararı çıkarılmasının ardından kaçtığı iddia edildi. (Kısa Dalga)

Gündem