AKP’li Tosun: “Laiklik ilkesi anayasadan ya çıkarılmalı ya da yeniden tarif edilmeli"

AKP’li Tosun: “Laiklik ilkesi anayasadan ya çıkarılmalı ya da yeniden tarif edilmeli"
Eski AKP milletvekili Tosun, Star gazetesindeki yazısında “90 senedir dindarlara hayatı zehir etmeye çalışanların ve toplumu İslam'dan uzaklaştırmaya çalışanların tek gerekçeleri laiklik. İşte tam da bu sebeple istismarı önlemek için laiklik ilkesi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi ya anayasadan çıkarılmalı ya da istismarı engelleyecek netlikte tarif edilerek yer almalıdır” dedi.

Eski AKP Milletvekili Resul Tosun, iktidara yakın Star gazetesinde “Laiklik ya çıkarılmalı ya da tarif edilmelidir” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında tartışmalara neden olan Edremit’in kurtuluş günü gösterisi ve Yargıtay binası açılışında dua okunmasına değinen Tosun “Çarpık bir laiklik anlayışının arkasına sığınan zihniyet, dini toplum hayatından uzaklaştırmayı hedeflemekte bunu da gizleme ihtiyacı duymamaktadır” dediği yazısında şu ifadelere yer verdi:

“(…) 90 senedir dindarlara hayatı zehir etmeye çalışanların ve toplumu İslam'dan uzaklaştırmaya çalışanların tek gerekçeleri laiklik.

İşte tam da bu sebeple istismarı önlemek için laiklik ilkesi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi ya anayasadan çıkarılmalı ya da istismarı engelleyecek netlikte tarif edilerek yer almalıdır.

Yoksa bu zihniyetin, ellerine geçen ilk fırsatta 28 Şubat benzeri uygulamalara teşebbüs etmekten ve toplumu germekten çekinmeyeceği anlaşılmaktadır.”

Gündem