AKP'li Turan: "HDP kimi isterse Millet İttifakı'nın adayı o olacaktır" HDP'li Saçılık: "HDP kimi istemezse O cumhurbaşkanı olamayacak"

AKP'li Turan: "HDP kimi isterse Millet İttifakı'nın adayı o olacaktır" HDP'li Saçılık: "HDP kimi istemezse O cumhurbaşkanı olamayacak"
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına ilişkin, "Görülen o ki HDP kimi isterse Millet İttifakı'nın adayı o olacaktır" dedi. Turan'a yanıt veren HDP'li Saçılık ise  "HDP, Cumhur İttifakının ayağının altındaki halıyı çekecek. Cumhur İttifakı, Cumburlop İttifakına dönüşecek. HDP kimi istemezse O cumhurbaşkanı olamayacak" diye yazdı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM'de gazetecilerle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında 1 Ekim'de açılacak Meclis gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


Turan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgiil tartışmalara ilişkin de "Durum o kadar absürt hallere geldi ki, belediye başkanını parlatmak için tarihin akışını değiştirmiş, bir cihan padişahına benzetmeye kadar gitti. Bu adayı açıklamama sebeplerinin bir seçim stratejisi olduğunu düşünmüyorum. Tamamen hazırlıksız olmaları ve ittifakın diğer paydaşının onayını almamalarından kaynaklı. Görülen o ki HDP kimi isterse Millet İttifakı'nın adayı o olacaktır. Millet İttifakı'nın adayı, aynı zamanda HDP’nin dile getirdiği 'özgürlük ittifakı'nın da adayı olacaktır. Dün 'İktidara geldiğimizde HDP’ye 1-2 bakanlık verebiliriz' diyen CHP’nin bugün adayını HDP belirliyor. Kendi aralarında bir mutabakata varamayanlar, ülke yönetimine talip. Trajikomik bir durum. İşte bu yüzden AK Parti, Cumhur İttifakı, bu ülke için en güçlü, en umut verici alternatifsiz tek seçenek olmaya devam ediyor. Kafaları çok karışık. Getirsinler kanun teklifini destek verelim. İster 1 yıl Kılıçdaroğlu, 1 yıl Akşener, 1 yıl Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adaylığına; ister 6 ayda bir dönüşümlü olarak cumhurbaşkanı yardımcılıklarına imkan verilsin. İster öyle, ister böyle. Ne diyorlarsa, her usule hazırız. Bizim adayımız belli. Milletimize güveniyoruz" dedi.

"HDP KİMİ İSTEMEZZE O CUMHURBAŞKANI OLMAYACAK"

Turan'ın bu sözlerine yanıt veren HDP MYK üyesi Veli Saçılık ise "HDP, Cumhur İttifakının ayağının altındaki halıyı çekecek. Cumhur İttifakı, Cumburlop İttifakına dönüşecek. HDP kimi istemezse O cumhurbaşkanı olamayacak" diye yazdı. Saçılık, bu mesajına gelen "Hala kimi istemediği belli değilse üzücü" yorumuna ise "Gayet belli" yanıtını verdi.

Gündem