AKP'li Turan: "MHP bizim rakibimiz değil refikimiz"

AKP'li Turan: "MHP bizim rakibimiz değil refikimiz"
AKP Grup BAşkanvekili Bülent Turan, MHP'nin 100 maddelik anayasa önerisiyle ilgili "MHP bizim rakibimiz değil refikimiz. Bizler de her çalışmanın bu süreçte özel değerlendirileceğini, çok kıymetli olduğunu ifade etmek istiyoruz" dedi,



AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin 100 maddelik anayasa taslak metnine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
"Öncelikle şunu ifade etmek isterim; MHP bizim rakibimiz değil, refikimiz" diyen Turan, sözlerine şöyle devam etti:

"BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASI ÇOK KIYMETLİ"

"MHP'nin davetimize olumlu yaklaşıp, büyük bir mesai harcayıp, emek verip, hızlı bir şekilde bu çalışmasını nihayete erdirip, kamuoyuyla paylaşmasını çok kıymetli buluyoruz. Bizler de her çalışmanın bu süreçte özel değerlendirileceğini, çok kıymetli olduğunu ifade etmek istiyoruz. Çünkü önümüzde darbe ürünü bir anayasa var. 40 yılda tam 19 defa değiştirilmiş, milletimizin yıllarını çalmış, zaman kaybettirmiş, vesayetin büyümesine en büyük katkıyı vermiş, imam hatiplerin kapatılması gibi, başörtüsü, kat sayısı meseleleri gibi, 367 krizi gibi ülkemize onlarca yıl kaybettiren sorunların temelinde yatan bir darbe ürünü anayasa var.  Bu anayasa değişikliği ile ilgili tüm partilerimize Cumhurbaşkanımızın bir çağrısı olmuştu. Bu çağrıdan sonra da  tüm partilerin iyi niyetle uzlaşı zemini içerisinde bir çalışma yapacağını, bir metin ortaya çıkaracağını bu metinler üzerinden bir değerlendirme yapılacağını ifade etmiştik. . Sayın Bahçeli'nin bu konudaki açıklamasını çok kıymetli buluyoruz."

TIKLAYIN / Siyaset bilimciler: "MHP, cumhurbaşkanı yetkilerini sınırlandırmak, kendi statüsünü güçlendirmek istiyor"


Turan,  AKPi'nin de ortaya çıkacak metni başta Cumhur İttifakı MHP olmak  üzere tüm partilerle paylaşacaklarını aktardı. AK Parti'nin, yeni anayasaya Prof. Dr. Yavuz Atar'ın başkanlığında önemli ve nitelikli bir ekip ile çalıştığını belirten Turan, çalışmaların büyük oranda nihayete erdiğini fakat siyaset dili açısından bakıldığında bu çalışmaların parti kurullarınca tartışılacağını, değerlendirileceğini ve şekillendirileceğini bildirdi.

DHA

Gündem