AKP’li Turan seçim ilanının tarihini verdi: 9-10 Mart’ta açıklanabilir

AKP’li Turan seçim ilanının tarihini verdi: 9-10 Mart’ta açıklanabilir
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Seçim tarihini Cumhurbaşkanının almasını bekliyoruz. Karar 9-10 Mart tarihlerinde açıklanabilir" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından seçim kararının ne zaman alınacağına dair açıklamalarda bulundu.

CNN Türk yayınına katılan Turan, seçim tarihi konusunda şunları söyledi:

“Öncelikle ülkemiz için hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız son grup toplantısında 14 Mayıs'ı işaret etti. Resmi takvim hala 18 Haziran'dır. Bir erken seçim gündemimiz yok. 18 Haziran'da neden yapmayacağız. Ramazan Bayramı, Hac dönemi, mevsimlik işçiler, Kurban Bayramı... Hem ilk turu hem ikinci turu planlamak zorundasınız. Bu hac meselesinin 2 turda da olmadığı 7 Mayıs ve 14 Mayıs var. Biz istiyoruz ki 18 Haziran'a en yakın tarih olan 14 Mayıs var. Seçim büyük ihtimalle 14 Mayıs'ta olacak. Kararın Meclis'ten çıkmasını isterdik. İYİ Parti ve CHP yolu kapattı. Seçim tarihini Cumhurbaşkanının almasını bekliyoruz. Karar 9-10 Mart tarihlerinde açıklanabilir.”

The Economist’in kapağı konusunda ise Turan, “14 Mayıs'ın tarihi hatırasıyla diyoruz ki 'Yeter... Söz de karar da milletin' The Economist'in bizi sevmemesi bizim için gurur vesilesi. 'Erdoğan olmasın da ne olursa olsun' anlayışı içeride nasıl varsa dışarıda dar var. Ne demek diktatörlüğe yürüyormuşuz. Böyle olsa seçim mi olur? Halk ne derse o karar alınmayacak mı? Diktatörlüğü bırakın milletle yürüyen bir yol var içeride” diye konuştu.

“Aday olmaz diyen hukuk cahilidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına dair tartışmalara da yanıt veren Turan, “Sayın Erdoğan bugüne kadar birçok engelle karşılaşmış bunları aşmış bir lider. YSK sürece ilişkin itiraz konuları varsa bunlar değerlendirilir. Erdoğan, 2018'de yeni sisteme göre ilk kez Cumhurbaşkanı oldu. 'Aday olamaz' diyen hukuk cahilidir” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Politika