AKP'li Turan'dan 'erken seçim' açıklaması: 18 Haziran'a en yakın tarih hangisi ise onu yapmak lazım

AKP'li Turan'dan 'erken seçim' açıklaması: 18 Haziran'a en yakın tarih hangisi ise onu yapmak lazım
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, erken seçim gündemine ilişkin "18 Haziran'a en yakın tarih hangisi ise onu yapmak lazım'' açıklamasında bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, katıldığı canlı yayında, 18 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerin 'erkene' alınması hakkında konuştu.

Seçim tarihinin öne alınmasına ilişkin tartışmalar sürerken, Turan, "Herkes Haziran seçimlerindeki engellere baksın. Hac meselesi var. Okulların tatili meselesi var. Kurban Bayramı var. Bunlara baktığımızda '18 Haziran'a razıyız ama halkın daha rahat oy kullanmaya tarih bulalım' diyoruz" açıklaması yaptı.

Bülent Turan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"18 Haziran'a en yakın tarih hangisi ise onu yapmak lazım"

"Anayasada 'Cumhurbaşkanı kararıyla seçim kararı alınabilir' diyor. Biz Anayasanın verdiği yetkiyle cumhurbaşkanımızın 18 Haziran değerlendirilip hem okul hem tatil hem ramazan hem kurban hem hac dönemine gelmeyecek şekilde iki tur hesap ederek bir adım atması lazım diye düşünüyoruz.

'18 Haziran'a razıyız ama halkın daha rahat oy kullanmaya tarih bulalım' diyoruz.

Seçime kalmış 3-5 ay. Anayasa'nın gereği olarak seçimin tarihi 18 Haziran'dır.

Geçen Meral Akşener ve açıklama yaptı. 'Hava sıcak seçim yapmayacak' dediler. Bu çok cahilce açıklama. Haziran seçimlerinin hiç şikayetçisi değiliz. Aklın yolu bir. Herkes Haziran seçimlerindeki engellere baksın. Hac meselesi var. Okulların tatili meselesi var. Kurban Bayramı var. Bunlara baktığımızda '18 Haziran'a razıyız ama halkın daha rahat oy kullanmaya tarih bulalım' diyoruz.

18 Haziran'a en yakın tarih hangisi ise onu yapmak lazım. Anayasa 116, 'Meclis beşte üç çoğunlukla görüşülür, tarih belirlenebilir' diyor." (Kısa Dalga)

Politika