AKP'li Turan'dan PKK'nin iddialarına ilişkin açıklama: Silahlı kuvvetlerimizin envanterinde kimyasal silah yok

AKP'li Turan'dan PKK'nin iddialarına ilişkin açıklama: Silahlı kuvvetlerimizin envanterinde kimyasal silah yok
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı iddialarına yönelik ,

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "PKK'ya karşı kimyasal silah kullanıldığına dair görüntülerin olduğunu avukatlarım aktardı. Bu görüntülere TBMM ve muhalefet sessiz kalamaz, kimyasal silah kullanımı insanlığa karşı suçtur" açıklaması yapmıştı.

TBMM Genel Kurulu'nda, gündem dışı konuşmalardan sonra Grup Başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddialarıyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.

Turan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"-Grup başkanvekillerinin yerinden söz alması konuşmalarında vicdanen ahlaken bizi çok rahatsız eden iddia söz konusu oldu. Yok efendim TSK kimyasal silah kullandı, bunu inceleyin.

-Mevzu ne kimyasal silah ne benzer iddialar. Bakınız bu tarz söylemin söyleyene faydası olmadığı gibi ülkemize de yok. PKK iddiayı ortaya koyup onun ardından güya mesleki hassasiyetle PKK'nın iddiasını televizyonda, Youtube kanallarında tekrar etmenin bilimsellikle izahının da mümkün olmadığı kanaatindeyim. Ortada bir inceleme yok, ortada iddia edildiği gibi bilimsel bir çalışma yok. PKK söylemiş hanımefendi de bunu izlemiş televizyondan da hüküm vermiş.

-Silahlı kuvvetlerimizin envanterinde iddia edilen husus (kimyasal silah) asla yok.

-Asıl kimyasal silah iddiasında bulunanlar bence kimyasal silah görevi görüyorlar. Asıl onlar kimyasal, asıl onlar silah.

-Dünyanın hiçbir yerinde kendi askerine bu kadar fütursuz, bu kadar hesapsız, bu kadar ön yargılı ağır ithamlarda bulunan bir siyasi hareket olamaz diye düşünüyorum.

-PKK'nın iddiasını meclise taşımanın hiç kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim. Söylemeden geçemeyeceğim, sadece bir partinin bunu yapıyor olması bizim alıştığımız bir tavır ama başka başka partilerin de bu söyleme katılıyor olmasını esefle üzüntüyle takip ediyoruz." (DHA)

Politika