AKP'li Ünal açıkladı: Sosyal medya düzenlemesinde neler olacak?

AKP'li Ünal açıkladı: Sosyal medya düzenlemesinde neler olacak?
AKP Meclis Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yeni sosyal medya düzenlemesinin "sosyal medyada çıkan yalan ve iftira haberlerle ilgili olacağını" söyledi.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, "Erdoğan’ın işaret ettiği sosyal medya düzenlemesinde neler olacak?" başlıklı  yazısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği sosyal medya düzenlemesiyle ilgili AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın iki aydır çalışma yürüttüğünü yazdı. Ünal'la yaptığı görüşmeyi de aktaran Acet, özetle şunları yazdı:

"(...) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs’ta gazetecilerin soruları üzerine sosyal medya ile alakalı yeni bir düzenleme yapılacağının işaretini vermişti.

Erdoğan’ın sözünü ettiği düzenlemeyle ilgili AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Mahir Ünal’la konuştum.

Ünal, daha önce parti yönetiminde Tanıtım ve Medya’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla, Meclis’ten geçen sosyal medya yasası ile ilgili çalışmaları yürütmüştü.

Yani, konuya hâkim bir isim.

Erdoğan’ın işaret ettiği yeni düzenlemeyle ilgili olarak da iki aydır çalışma yürütüyormuş.

“Daha önce sosyal medya ile ilgili bir düzenleme yapmıştınız, şimdi neden tekrar bir düzenlemeye ihtiyaç duydunuz” sorusunu yönelttiğim Ünal, şu cevabı verdi:

“Sosyal medya yasası ayrı bir şey dezenformasyonla mücadele ayrı bir şey. Avrupa Birliği’nin internet ortamına yönelik iki kırmızı çizgisi var:

1-Terörle mücadele.

2-Dezenformasyonla mücadele.

AB dezenformasyonu da terör biçimi olarak görüyor. Şimdi AB üyesi ülkelerdeki düzenlemeleri inceliyoruz. Dezenformasyonla mücadele ile ilgili yasal düzenlemeler getireceğiz. Daha önce yaptığımız sosyal medyayla ilgili kanun, sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilcilik açması, mali ve hukuki muhataplık oluşturmasıyla ilgiliydi. Bu düzenlemeyse sosyal medyada çıkan yalan ve iftira haberlerle ilgili olacak.”

Gündem