AKP'li Ünal'ın istifasında MHP etkisi iddiası

AKP'li Ünal'ın istifasında MHP etkisi iddiası
Cumhuriyete yönelik sözlerinden sonra başlayan tartışma sürecinin ardından AKP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Mahir Ünal’ın bu istifasının ardında, AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’da oluşan rahatsızlıktan ziyade MHP ve tabanından gelen baskının olduğu iddia edildi.

“Cumhuriyet lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” sözlerinin kamuoyunda gördüğü tepkinin ardından AKP Grup Başkanvekilliği görevini ‘bırakan’ Mahir Ünal’ın istifasının ardında AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsızlığının ötesinde, MHP ve tabanından gelen baskının olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan haberde, AKP Grup Başkanvekilliği görevinin Mahir Ünal’dan AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin’e geçiş süreci, toplantı sonrası Ünal’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamaları hatırlatıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Mahir Ünal’ın Kayseri’de yaptığı o konuşmasına gösterdiği tepkiye de yer verilen haberde şu iddialar dile getirildi:

MHP’NİN RAHATSIZLIKLARI MI ETKİLİ OLDU?

“Erdoğan’ın da ‘Ünal’ın bu ifadelerinden rahatsızlık duyduğu, kendisiyle görüştüğü ve hem 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hem ‘Türkiye Yüzyılı’ belgesinin açıklanması hem de TOGG fabrikasının açılışı öncesinde bu ifadeleri kullanmasının ‘partiyi kamuoyu nezdinde tartıştırdığını’ söylediği’ öğrenilmişti. Ünal’ın görevden alınmasının perde arkasında hem ‘Milliyetçi-Ülkücü taban hassasiyetinin yattığı’ hem de “kamuoyunda partiyi tartıştırması” olduğunun altı çizildi. Erdoğan’ın, ‘Cumhur İttifakı ortağı olan MHP’nin ve MHP tabanının bu sözlerden rahatsız olduğunu ifade ettiği’ ileri sürüldü.

Ünal’ın adı MHP’de, AKP’nin bir dönem HDP ile yürüttüğü çözüm sürecindeki ‘Dolmabahçe görüşmesinde yer almasıyla’ da biliniyor. Erdoğan’ın ‘MHP’nin bu hassasiyetini de göz önünde bulundurarak Ünal’ın istifasını istediği’ iddia edildi.”

Politika