AKP'li üst düzey yetkili: İstanbul'u 150-160 bin oy farkıyla Murat Kurum alacak

AKP'li üst düzey yetkili: İstanbul'u 150-160 bin oy farkıyla Murat Kurum alacak
Yerel seçimlere hızla giderken AKP'li üst düzey yönetici İstanbul'u 150 bin oy fark ile Kurum'un alacağını beklediklerini ifade ederken CHP'deki 6 belediyeyi de kazanma ihtimali olduklarını vurguladı.

Yerel seçime sayılı günler kaldı. Başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde sonuçların ne olacağı merak konusu. İstanbul'da Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum ile CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabete dair AKP'li yöneticiler, bu seçim sürecinin son iki hafta daha da hareketleneceğini belirtiyor.

"150-160 bin oy farkıyla Murat Kurum alacak"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etkisinin daha fazla hissedileceği son dönemeçte seçimin Kurum lehine sonuçlanacağı iddia edilirken AK Partili üst düzey bir yetkili, yüksek katılım beklenen İstanbul seçiminin 150-160 bin oy farkıyla Murat Kurum tarafından alınacağını iddia ediyor.

CHP'deki 6 belediyeye göz dikildi

Yaklaşan seçimlerde CHP’li belediye başkanlarınca yönetilen Hatay, Antalya, Eskişehir, Artvin, Bilecik ve Bolu’nun da AKP tarafından kazanılabileceği belirtiliyor. 31 Mart 2019 seçimlerinde HDP’nin kazandığı ama kayyım atanan Siirt’in de AKP tarafından kazanılma olasılığından bahsedilirken bu durumda AKP kulislerine göre seçimde mevcut belediyelere 8 belediye daha eklenmiş olacak.

AKP'li aday Yeniden Refah'ta

Gazete Duvar'da yer alan habere göre 31 Mart yerel seçimlerinde en ilginç yarışlardan biri ise Urfa’da olacak. Zeynel Abidin Beyazgül’ün tekrar adaylığına tepki gösteren AKP MKYK Üyesi Kasım Gülpınar partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi’nden aday oldu. DEM Parti’nin de aday çıkardığı kentte üçlü bir yarış olması bekleniyor.

"Oylar bölünecek"

Gülpınar’ın AKP oylarında ciddi bölünmeye yol açacağını söyleyenler kadar “Bir oy geçişi olur ama bu kazanmasına yol açacak bir oy oranı olmaz” diyen de var. AKP'li yöneticilere göre ise aşiret ve tarikatların büyük oy potansiyelinin bulunduğu kentte Kasım Gülpınar iktidarın parçası iken etkindi, ancak AKP’den kopmasının ardından en fazla kendi tarikat ve ailesinin oyunu alabilir, bu oy da seçimi kazanmasına asla yetmez. (Kısa Dalga)

Politika