AKP'li vekil gitti, gördü, çark etti: Tüm köyleri dolaştım, sıkıntılar artmış gözüküyor

AKP'li vekil gitti, gördü, çark etti: Tüm köyleri dolaştım, sıkıntılar artmış gözüküyor
Bir yıl önce ekonomik kriz olmadığını söyleyen AKP'li İsmail Tamer, bütün köyleri gezdiğini anlatarak "Şikâyetler vardı, ama bu şikâyetlerin dozu şu andaki kadar değildi" dedi.

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, yerel bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada vatandaşların ekonomik sıkıntılarla ilgili şikayetlerini haklı buldu. Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre Tamer, iktidarı eleştirdiği için AKP'li isimlerin hedef tahtasına koyduğu Bülent Arınç'ın sözlerine gönderme de yaptığı konuşmasında şöyle dedi:

“Tüm köyleri dolaştım. Gördüğüm şey diyorlardı ki; ‘tohum pahalı, gübre pahalı, mazot pahalı’ vs. şikâyetleri vardı, ama bu şikâyetlerin dozu şu andaki kadar değildi. Serzenişler vardı, sıkıntılar söyleniyordu. Son dönemde enflasyonun hızlı şekilde yükselmesiyle hem çiftçi hem vatandaş hem emekli diğer memurlarımızın sıkıntıya düşmüş olduğu gözüküyor."

Yaşanan ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını kaydeden İsmail Tamer, “Emekli, asgari ücretli, memur, bu insanlarımızı biraz rahatlatmamız gerektiğini söylüyorum. Verdiğimiz bu fiyatlar enflasyonla eridi. Onu da karşılamamız gerektiğini söylüyorum” dedi.

Son günlerde AKP'ye yönelik eleştirileri ile gündeme gelen TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın açıklamalarını da örnek gösteren AKP'li Tamer, “Bülent Arınç'ın da ifade etmiş olduğu gibi, üç aşağı beş yukarı konunun farkındayız. Bunu çözebilecek parti AK Parti'dir diye ifade ediyor” diye konuştu.

İsmail Tamer’in 2021 yılı Şubat ayında asgari ücretliler ve ekonomiye ilişkin tespitleri tepki çekmişti. Tamer, “Bugün bakıyoruz, eleştiren insanlar cep telefonlarını 6 ayda bir değiştiriyorlar. Arabalarını yılda bir belki de ikinci yılda değiştiriyorlar. Artık asgari ücretlimizin evinin önünde arabası mevcut” ifadelerini kullanmıştı.

Politika