AKP'li vekilin eşine kıyak: Yönetim başkanı olduğu şirkete jeotermal kaynak arama izni

AKP'li vekilin eşine kıyak: Yönetim başkanı olduğu şirkete jeotermal kaynak arama izni
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AKP'li eski vekilin eşinin yönetim kurulu başkanı olduğu şirkete, jeotermal kaynak arama faaliyeti için izin verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, eski AKP İzmir İl Başkanı ve 24’üncü Dönem Milletvekili Aydın Şengül’ün eşi Nur Şengül’ün yönetim kurulu başkanı olduğu Miray Madencilik Mühendislik Şirketi’nin İzmir'in Foça ilçesinde jeotermal kaynak arama başvurusu ile ilgili kararını açıkladı. Bakanlık, şirketin başvurusu üzerine 'ÇED gerekli değildir' kararı verdiğini duyurdu.

İki adet sondaj yapılacak

Artı Gerçek'te yer alan habere göre proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, Miray Madencilik Mühendislik İnşaat Şirketi, İzmir Valiliği tarafından verilen Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Arama Ruhsat sahası içerisinde iki adet sondaj yapacak. Sondaj sonucu çıkarılan kaynak şirketin termal turizm amacıyla yapacağı tesiste kullanılacak.

İki parsel de 'zeytinlik' olarak kayıtlı

Foça’nın Fevzipaşa Mahallesi kalan sondaj sahası ise 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planında 'Çayır-Mera' ve 'Askeri yasak bölge' içinde kalıyor. yer alıyor. Yine Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre her iki parsel 'zeytinlik' olarak kayıtlı.

Kanun hakkında

Zeytinciliğin Islahı Ve Yabanilerinin Aşılatırılması Hakkında Kanun'un 20. maddesine göre, zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin vegatatif ve generatif gelişmesine mani olacak kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamaz ve işletilemez. (Kısa Dalga)

Gündem