AKP'li vekillerin hedefinde AYM var: Sınırlarının dışına çıkmamayı bilmesi ve saygılı olması gerekiyor

AKP'li vekillerin hedefinde AYM var: Sınırlarının dışına çıkmamayı bilmesi ve saygılı olması gerekiyor
AKP Milletvekilleri Lütfiye Selva Çam ve Mustafa Varank AYM'yi hedef alan açıklamalar yaptılar.

Anayasa Mahkemesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için 'tahliye edilsin' kararı verip, uygulama için kararı İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Mahkeme kararı uygulamayıp, evrakı Yargıtay'a iletti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise AYM'nin yetkisini aştığını ileri sürerek hak ihlali kararına uymadı ve Atalay'ı tahliye etmedi.

Ayrıca Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi işlemlerinin başlaması için dosyayı TBMM'ye gönderdi.

Daire, kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulundu.

"Sınırların dışına çıkmasın"

AKP MKYK üyesi ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam da AYM'ye hedef aldı.

Çam, paylaşımında "Denetlenememe ayrıcalığını doğru şekilde kullanmayan, yetkisini aşan, Anayasa'yı uygulanamaz hale getiren, ülkemizde kaotik bir durumu oluşturabilecek çıkışları yapan Anayasa Mahkemesi'nin şartları bu kadar zorlamaması gerekirdi. Nasıl ki yasama erki kendi sınırları içinde görev yapıyorsa, nasıl ki yürütme erki her ne olursa olsun yargının amir hükümlerine uyuyorsa, AYM de kendi sınırlarının dışına çıkmamayı bilmesi ve saygılı olması gerekiyor" paylaşımında bulundu.

"Hiyerarşik vesayet peşinde"

AKP Bursa Milletvekili ve Sanayi, Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank da "AYM verdiği kararlarla uzunca bir süredir bireysel başvuru hakkını Anayasa ve yasalara aykırı biçimde yorumluyor. Yetkisi olmamasına rağmen hak ihlali başlığı altında kendini mahkemelerin, yüksek yargının yerine koyuyor. Hatta ve hatta Yargıtay ve Danıştay üzerinde hiyerarşik bir vesayet kurmaya çalışıyor. Bu hukuki tartışmanın nasıl şekilleneceğini elbette göreceğiz" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem