AKP'li Yavuz: Aday olacak bakanların istifa etmesine gerek yok

AKP'li Yavuz: Aday olacak bakanların istifa etmesine gerek yok
AKP'li Ali İhsan Yavuz, milletvekili adayı olacak bakanlarla ilgili “Hiçbir bakanın istifasına gerek olmadan arzu ederlerse aday olabilirler” dedi.

AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, milletvekili adayı yapılacak bakanların seçim sürecinde istifa etmesine gerek olmadığını savundu.

Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımcısı Fuat Oktay dahil 17 bakanın milletvekili adayı olacağını söylemesi hakkında "Bizim sistemimize, anayasal ve yasal sisteme göre bakanlarımızın istifa etmesi gerekmiyor" dedi.

Görevde olan bakanların adaylık sürecinde istifa edip etmeyecekleri sorusu üzerine Yavuz, şunları söyledi:

"Bakanlarımız Genel Merkezimize hemen hemen gelir. Sadece adaylık için değil bu durum. Bakanlarımızın milletvekilliği olup olmamasında partimizin bir bakış açısı var. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bakanlarımızın olduğu listeler oluşacak gibi duruyor. Bizim sistemimize, anayasal ve yasal sisteme göre bakanlarımızın istifa etmesi gerekmiyor. Hiçbir bakanın istifasına gerek olmadan arzu ederlerse aday olabilirler. Hangi ile aday olacak gibi konular Sayın Cumhurbaşkanımızın bileceği konulardır." (Kısa Dalga)

Politika