AKP'li Yazıcı anayasa değişikliğine destekten emin: Karşı olan bir vatandaş olabilir mi?

AKP'li Yazıcı anayasa değişikliğine destekten emin: Karşı olan bir vatandaş olabilir mi?
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, anayasa değişikliklerine destek verileceği konusunda emin olduklarını söyledi.

AKP'nin başörtüsü ve evlilikleri düzenleyen anayasa değişikliğinin gelecek hafta gündeme gelmesi bekleniyor. Tasarı kapsamında Anayasa'nın iki maddesinde 3 fıkra değişecek.

Teklife dair konuşan Yazıcı, Anayasa teklifinin gelecek hafta Meclis'e gelebileceğini ancak henüz tarihi netleşmediğini ifade etti.

AKP'li yönetici şöyle devam etti: "Anayasa teklifinin referandumsuz şekilde destek alacağını düşünüyoruz. Anayasanın 41. maddesinin başlığında ailenin korunması aile birliği ve çocuk hakları. Aile birliğini yeni ilave ediyoruz. Ailenin korunması kavramını ilave ediyoruz. Aile birliği ancak kadın ve erkeğin evliliğinden oluşur. Buna karşı olan bir vatandaş olabilir mi?

Anayasa değişikliği olduğu için 2 tur üzerinden görüşmeler yapılacak. En az 360 milletvekilinin kabul oyu ile referanduma gidilebilecek, 400 milletvekilinin onay vermesi durumunda ise referanduma gerek duyulmadan teklif kabul edilmiş olacak."

Yazıcı, erken seçimi gerektirecek hiçbir olgu bulunmadığını, seçimin18 Haziran 2023'te yapılacağını kaydetti. (Kısa Dalga)

Politika