AKP'li Yılmaz Tunç: Bir yerlerde eksiklik var. Cumhurbaşkanı'nın kader açıklaması çarpıtıldı.

AKP'li Yılmaz Tunç: Bir yerlerde eksiklik var. Cumhurbaşkanı'nın kader açıklaması çarpıtıldı.
AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç: Alınan tedbirlere rağmen, rapordaki tavsiyeler doğrultusunda gerçekleştirilen uygulamalara rağmen bu kazaların devam ediyor olması, demek ki bir yerlerde eksiklik var, bunu gösteriyor.

Bartın’ın Amasra ilçesinde 41 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili bugün TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Bölgenin bir milletvekili olarak, partimizin grup başkanvekili olarak bu sorumluların ortaya çıkarılacağına ve bunu bizzat takip edeceğime buradan söz veriyorum" dedi.

Amasra Cumhuriyet Savcılığı'nın, HSK’nın da merkezden görevlendirdiği savcıyla beraber 6 savcının soruşturmayı yürüttüğünü belirten Tunç "Kazanın kara kutusu artık yargının elindedir. Bütün cihazlar, dijital sistemler, hepsine el konulmuştur ve bunlar yargının elindedir. Tüm kayıtlar incelendiğinde, kaza mahallinde uzman bilirkişiler tarafından yapılacak keşif ve araştırmalar neticesinde olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılacağına ve sorumlulardan hesap sorulacağına yürekten inanıyoruz. Bu tür kazaların bir daha gerçekleşmemesi için başka hangi tedbir alınması gerekiyorsa bunun da alınması için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Tunç şöyle devam etti:

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ‘KADER’ İLE İLGİLİ CÜMLESİNİ ÇARPITANLAR OLDU”

Soma kazası sonrası kurulan araştırma komisyonunun önerileri doğrultusunda çok sayıda düzenleme yapıldı. Hayata geçirilenler var, alınan tedbirler var. Bu alınan tedbirlere rağmen, rapordaki tavsiyeler doğrultusunda gerçekleştirilen uygulamalara rağmen bu kazaların devam ediyor olması, demek ki bir yerlerde eksiklik, var bunu gösteriyor. Bu konuda TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulmasına dair önergemizi TBMM Başkanlığı’na sunduk. Hem TBMM’nin araştırması hem yargının soruşturması hem de yapılacak idari soruşturmalar neticesinde hadisenin tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Cumhurbaşkanımızın ‘kader’ ile ilgili cümlesini burada çarpıtanlar oldu. Kader, tedbire mani değildir. Cumhurbaşkanımızın orada ifade ettiği öncelikle şudur; ‘Hiçbir faaliyet insan hayatının önüne geçemez. Bu konuda alınması gereken tedbirlerin mutlaka alınması gerekir. Almayanlarla ilgili olarak da gerekli soruşturmaların yapılması gerekir’ diyor. Önce tedbirden bahsediyor.” (ANKA)

Politika