AKP'li yöneticiye göre partisi yüzde 40-41'in altına düşmedi

AKP'li yöneticiye göre partisi yüzde 40-41'in altına düşmedi
AKP MKYK üyesi ve Manisa milletvekili Murat Baybatur, genel merkezinin yaptırdığı anketlerde yüzde 40-41'in altına düşmediklerini söyledi.

Genel seçime yaklaşık 6 ay kala en çok merak edilen konu iktidar partisinin oylarının düşüp düşmediği. Anket şirketleri, iktidarın oy oranı için genelde yüzde 40'ın altını işaret ediyor.

Manisa'da gazetecilere konuşan AKP'li Baybatur, "Bugün itibarıyla genel merkezimizin yaptırdığı anketlerde, en kötü anketi söylüyorum, Türkiye genelinde yüzde 40-41'in altına düşmedik" ifadesini kullandı.

AKP'li yönetici, Manisa'da ise rahatlıkla 10 vekilliğin 5'ini rahatlıkta kazandıklarını, ildeki oylarının yüzde 30-40 bandında devam ettiğini kaydetti.

Baybatur, şöyle devam etti: "Ekonomik sıkıntıların olduğu dönemde Manisa'da bazı muhalefet partisi milletvekilleri çıkıp Manisa'da ilk defa CHP'nin birinci olduğunu söylemişlerdi. Arkadaşlar, bu onlar için bir rüya. Gerçekleşmesi de mümkün olmayan bir durum. AK Parti, çok şükür Manisa'da yaptığı hizmetleriyle milletvekilleriyle teşkilatlarıyla beraber Manisa'da da birincidir, Türkiye'de de birincidir. Yapacağımız işlerimiz elbette var. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Önümüzdeki 2023 seçimlerinde hem Manisa'da hem Türkiye'de Cumhur İttifakı ile yine Cumhurbaşkanı'mızın birinci turda seçileceğini ve AK Parti'nin parlamentoda yakalaması gereken çoğunluğu Cumhur İttifakı ile sağlayacağını görüyoruz." (DHA)

Politika