AKP’li Zengin: Yeniden Refah Partisi kadınların aleyhine konuşmuyor

AKP’li Zengin: Yeniden Refah Partisi kadınların aleyhine konuşmuyor
AKP’li Özlem Zengin, 6284 sayılı kanunun kaldırılmasını isteyen Yeniden Refah Partisi’ni savunan açıklamalar yaptı.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Cumhur İttifakı’na dahil olma görüşmeleri sırasında 6284 sayılı açıklaması nedeniyle eleştirdiği Yeniden Refah Partisi’nin “kadınların aleyhine konuşmadığını” söyledi.

CNN Türk'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Zengin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tur görüşmelerine ilişkin “Ortaya konulan tablo, 2 turlu seçimi Türkiye ilk defa deniyor. Süreç sürprizler barındırıyor. Meclis ile ilgili tablonun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Muhalefet bazı şeylere gereğinden fazla konsolide oldu. İkinci tura geldiğimizde Kılıçdaroğlu ve çevresinde müthiş keskin dönüşler var. Bu sefer sonucu gördüklerinde daha derin bir hayal kırıklığı yaşayacaklar. Sistemi parlamenter sistem ve 6'lı Masa üzerine kurmuşlardı, bu tamamen çökmüş oldu” dedi.

AKP’nin kadın hakları konusunda birçok iş yaptığını savunan Özlem Zengin, “AK Parti kadın hakları konusunda bir ton iş yaptı. En önemlisi başörtüsüyle ilgili yasakların kalkmasıdır. Bu ülkede kadın hakları denince akla gelen parti AK Parti. Yeniden Refah Partisi kadınların aleyhine konuşmuyor. Türkiye'de kadınların hem çalışma hayatına katılması hem siyasete atılması için AK Parti çok adım attı. Kadınların hakları korunacak. Uygulamayla ilgili sorunlar varsa bunlar izale edilecek” dedi.

“HÜDA PAR 'terörle alakam yoktur reddediyorum' dedi”

HÜDAPAR ile ilgili süren tepkilerle ilgili de konuşan Zengin, “HÜDA PAR 'terörle alakam yoktur reddediyorum' dedi. Hiç duydunuz mu HDP'nin bunu söylediğini. Terörden dolayı ceza almışlara önce bir selam gönderirler. Sayın Akşener üslup sorunu yaşıyor. Biz AK Parti olarak her zaman kadın haklarından yana olduk” ifadelerini kullandı.

Daha önce ne demişti?

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katılmak için AKP ile gerçekleştirdiği görüşmede 30 maddelik bir liste sunmuş ve kadına şiddeti önlemek için çıkarılan 6284 sayılı kanunun kaldırılmasını istemişti.

AKP’li Zengin ise “6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir” demişti. (Kısa Dalga)

Gündem