AKP'liler talep etti, 3.8 milyar lira gelir getirecek madde gitti

AKP'liler talep etti, 3.8 milyar lira gelir getirecek madde gitti
Vergi paketi komisyonda kabul edildi. AKP'li vekillerin önergesiyle 3.8 milyar TL'lik gelir hedeflenen bir madde teklif metninden çıkarıldı.

Kısa Dalga - AKP tarafından Meclis’e sunulan 53 maddelik vergi paketi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi. Vergi paketinde en düşük emekli maaşına 2 bin 500 lira eklenmesi, yurtdışı çıkış harcının 500 liraya yükseltilmesi yer alıyor.

'Rekabeti engellerler'

ANKA'nın haberine göre AKP'li vekillerin verdiği önerge ile 3.8 milyar TL'lik gelir hedeflenen 21. madde, uluslararası rekabeti etkileyeceği gerekçesiyle teklif metninden çıkarıldı. Madde, deniz ve hava taşıma araçları için liman ve hava meydanlarında yapılan hizmetler için KDV indirimi öngörüyordu. Uluslararası rekabeti etkileyeceği gerekçesi ile buradan sağlanması planlanan 3.8 milyar TL'lik ek gelirden vazgeçilmiş oldu.

Muhalefetten tepki: Milyarlardan bahsediyoruz burada

CHP'li Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, "Emeklilere 33 milyar lirayı zor buluyoruz. Milyarlardan bahsediyoruz burada. Vergi gelirinden vazgeçiyoruz ve sebebini bilmiyoruz" dedi. İYİ Parti'li Erhan Usta, "İzahat yok. Bir yerde bir karar verilmiş. Şık olmadı. Bir tane savunucu yok ama önergeyle maddeyi çıkartıyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP'li İsmail Güneş, "Burada birine peşkeş çekiliyormuş gibi bir hava yaratılıyor. Bunu olumsuz kullananları çıkartalım diyoruz ama hepsini çıkartınca dünya ile rekabette sorun yaşayabiliriz. Bu tereddütlerden doğan bir şey, birine kıyak geçme söz konusu değil" dedi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi