AKP’liler Turan’ın üzerine yürüdü: Senden korkmam Süleyman Soylu

AKP’liler Turan’ın üzerine yürüdü: Senden korkmam Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerine cevap vermesi üzerine AKP’lilerin üzerine yürüdüğü HDP Milletvekili Rıdvan Turan, “Ben 30 yıldır devrimciyim, senden korkmam Süleyman Soylu” dedi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı 2023 bütçesi görüşmelerinde, Bakan Soylu’nun Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerine yönelik hakaretleri gerilime neden oldu.

SOYLU’YA YANIT VERDİ

Politikhaber'de yer alan habere göre Soylu’nun “terörist bozuntusu” dediği Turan, “İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Süleyman Soylu adıyla maruf zat, sabahtan beri hakaret ediyor. Bana ‘terörist bozuntusu’ dedi. Sabahtan beri hakaret ediyor. ‘Terörist bozuntusu’ diyor, ‘bunu söyleyen namusuzdur’ diyor, ‘siz namussuzsunuz’ diyor. Süleyman Soylu, sen teröristsin, namussuzsun, alçaksın demiyorum. Demiyorum ama bize söylediğin bütün lafları sana iade ediyorum. Daha sonra bunu uygun biçimde, uygun mevkilerde hesaplaşırız, konuşuruz. Şimdi tehdit etmiyorum” ifadelerini kullandı.

AKP’LİLER TURAN’IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

HDP grubunun bulunduğu sıralara gelen AKP’liler, tehditlerde bulundu. Bir kez daha Soylu’ya dönen Turan, “Bak ben 30 yıldır devrimcilik yapıyorum Süleyman Soylu, senin gibilerinden korkmam. O senin savunduğun yerlerde, cezaevinde işkencesini de çektim. Bana posta koyamazsın” dedi.

Gündem