'AKP'nin adayı Murat Kurum, 'FETÖ'den kapatılan şirketi CV'sinde gizledi' iddiası

'AKP'nin adayı Murat Kurum, 'FETÖ'den kapatılan şirketi CV'sinde gizledi' iddiası
AKP'nin İBB Başkan adayı olan Murat Kurum'un CV'sine dair yeni bir detay ortaya çıktı.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum’un, daha önce 'FETÖ'ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle kapatılan GESTAŞ’da çalıştığı ve bu çalışma deneyimini özgeçmişinde gizlediği iddia edildi.

52 kişinin mal varlıklarına el konulmuştu

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Ankara’da gerçekleşen FETÖ operasyonunda, örgüte finansal destek sağladıkları gerekçesiyle Ankara’nın en büyük inşaatçısı Ömer Akgül’ün de aralarında bulunduğu 52 iş insanı, avukat ve yargı mensubunun mal varlıklarına el konulmuştu.

Kurum, bu şirkette çalıştığını gizledi

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği karar ile FETÖ gerekçeyle el konulan şirketlerden bir tanesi de Aydın Ateş’in sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu GESTAS olmuştu. HalkTV'nin haberine göre; Millet İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum, bu şirkette iş hayatına başladı. Ancak Kurum, bu şirkette çalıştığını gizledi.

Eski CV’sinde ortaya çıktı

Kurum hakkında hiçbir yerde bulunmayan bilgi, eski CV’sinde ortaya çıktı. 1999-2000 yılları arasında Kurum, Tuzla Piyade Okulu’nun yatakhane, gazino, anfi inşaatı ve deprem takviyesi işinde çalıştı. Kurum'un çalıştığı şirket, 2011 yılında Iğdır’daki hudut karakolu inşaatı ihalesindeki usulsüzlük nedeniyle ihale yasağı aldı. (Kısa Dalga)

Gündem